ACTUALITATE 23 noiembrie 2017

VIDEO Primarul Antal Árpád nu participă nici în acest an la festivitățile de Ziua Națională

de Covasna Media | 1381 vizualizări

Edilul municipiului Sfântu Gheorghe spune că va lua parte la festivitățile de Ziua României doar dacă se schimbă data

Primarul Antal Árpád nu va fi prezent nici anul acesta la festivitățile organizate de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că prima zi din luna decembrie nu este o zi de sărbătoare pentru toți cetățenii țării, dar a subliniat totodată că nu este nici una de doliu.

„Nu voi lua parte la festivități. Aștept momentul în care Ziua Națională a României poate să fie o sărbătoare pentru toți cetățenii României. 1 Decembrie nu este o asemenea zi. Vreau să fie foarte clar că noi respectăm ziua de 1 Decembrie și faptul că 90% din populația României consideră că această zi este o zi de sărbătoare, însă nu considerăm că trebuie să sărbătorim alături, în condițiile în care pentru noi nu este o zi de sărbătoare. Vreau să subliniez că nu este zi de doliu. Faptul că nu este zi de sărbătoare, nu înseamnă că ar fi zi de doliu. Ziua Națională ar putea fi zi de sărbătoare dacă s-ar respecta ceea ce s-a promis pe 1 Decembrie comunității maghiare. Sau o altă soluție ca să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, ar fi să găsim o dată care să fie sărbătoare pentru noi. Am și înaintat multe asemenea momente, cum ar fi Revoluția din decembrie. Cred că ar putea fi o sărbătoare pentru noi toți. Dar asta este o decizie pe care ar trebui să o ia majoritatea”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád.

Detalii în filmul de mai jos

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Barbu Cristi, 24 noiembrie 2017
Loialitatea față de statul al cărui cetățean ești, e obligatorie! Din cate stiu, hipster'ul asta e si cetatean maghiar. Iar aici, e evident al cui cetatean se considera de fapt. Practic, cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.