ACTUALITATE 28 martie 2014

Primarul Antal Árpád, în vizită la Hotelul Bodoc

de Monica Vrânceanu | 462 vizualizări

Clădirea ar putea fi cumpărată anul acesta de Primărie

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe și reprezentanții proprietarului Hotelului Bodoc au reluat discuțiile legate de vânzarea acestuia, astfel că tranzacția ar putea fi realizată chiar în acest an.

Primarul Antal Árpád și câțiva consilieri locali au vizitat joi clădirea, la invitația celor de la Hotelul Bodoc. Aleșii au urcat toate etajele clădirii pe jos – deoarece liftul nu mai e funcțional și au putut vedea ceea ce se mai află înăuntru: camere și holuri goale, în care s-au făcut însă ceva investiții, în sensul că s-a refăcut întreaga rețea electrică a Hotelului. Reprezentanții proprietarului Hotelului, omul de afaceri Ioan Niculae, i-au vorbit primarului despre planurile lor de reabilitare a clădirii, începute prin diverse reparații, zugrăveli și chiar simulări pentru mobilarea unor camere.

Hotel Bodoc interior martie 2014 - 02

„Am mai fost aici în 2011, când s-a pus problema achiziționării clădirii de către Primărie, dar atunci nu erau în regulă actele de proprietate. Acum discutăm din nou această oportunitate, mai ales că s-au schimbat două lucruri: documentația este în regulă și putem vorbi despre un preț mult mai mic față de 2011. Dacă ne vom înțelege, atunci probabil că în acest an am putea discuta despre achiziție”, ne-a declarat primarul Antal Árpád.

În ceea ce privește destinația pe care autoritățile locale ar dori-o pentru clădire, Antal a arătat că nu se dorește funcționarea exclusivă ca hotel, ci ca și „clădire multifuncțională”. Banii de reabilitare și amenajare ar putea veni fie printr-un proiect european, fie prin identificarea unui partener privat, fie prin eforturi ale autorităților locale.

Nu am luat nicio decizie, am vrut doar să vedem clar care e situația acum. Din punct de vedere urbanistic vorbim despre o rană a centrului orașului, iar clădirea are potențial pentru că Sfântu Gheorghe are potențial”, a mai spus primarul Antal.

În prezent, interiorul clădirii, compus din 56 de camere și șase apartamente, se află într-o stare destul de bună, comparativ cu ceea ce se vede la exterior.

Omul de afaceri brașovean Ioan Niculae datorează 160.000 de euro autorităților locale din Sfântu Gheorghe. Debitele s-au adunat în mai mulți ani în care Niculae nu a achitat impozitele pentru clădirea Hotelului Bodoc din centrul orașului, al cărei proprietar este, iar Primăria ar putea trece la executarea silită a acestuia. Ioan Niculae a demarat în trecut lucrările de modernizare a Hotelului din Sfântu Gheorghe, dar acestea au fost oprite. Proiectul lucrărilor cuprindea ridicarea acestuia la rang de 5 stele, cu amenajarea unei piscine, a unei săli de conferinţe şi alte dotări. Costul investiţiei a fost estimat la aproximativ 6 milioane de euro. Primăria Sfântu Gheorghe a mai cumpărat de la Ioan Niculae activele de la Sugaş Băi. Atunci, omul de afaceri a vândut pentru 310.000 euro o mofetă, un restaurant, o bază de tratament şi un teren de circa 4.000 de mp. În anii ce-au urmat, Niculae a mai vândut și fostele active SCTA Oltul de la Vâlcele și Malnaș Băi, pe care le lăsase la fel de neîngrijite. Activele SCTA Oltul din Sfântu Gheorghe au fost cumpărate acum opt ani de Ioan Niculae pentru aproximativ 600.000 de euro. Prețul de vânzare pe care l-a anunțat apoi Ioan Niculae, numai pentru Hotelul Bodoc, a fost de un milion de euro, dar se pare că acum acesta va fi mult mai mic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.