ACTUALITATE 25 februarie 2009

Primarii din judeţ ignoră situaţiile de urgenţă

de Covasna Media | 292 vizualizări
Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a descoperit la scurtă vreme după instalarea în funcţie că în judeţ există primari care nu ştiu faptul că, la nivelul localităţilor pe care le gospodăresc, au şi calităţile de şefi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Potrivit lui Codrin Munteanu, în condiţiile în care serviciile pentru situaţii de urgenţe organizate la nivel judeţean funcţionează foarte bine, la nivelul intervenţiilor de urgenţă de la

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a descoperit la scurtă vreme după instalarea în funcţie că în judeţ există primari care nu ştiu faptul că, la nivelul localităţilor pe care le gospodăresc, au şi calităţile de şefi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit lui Codrin Munteanu, în condiţiile în care serviciile pentru situaţii de urgenţe organizate la nivel judeţean funcţionează foarte bine, la nivelul intervenţiilor de urgenţă de la nivel local există probleme. Prefectul apreciază că situaţia este deosebit de gravă, majoritatea primarilor refuzând să participe la sesiunile de pregătire organizate pentru instruirea proprie a acestora cu privire la ceea ce au de făcut ca şi preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. „Evident, dacă un primar nu reacţionează pozitiv, ani de zile, îl amendezi. S-au dat amenzi pentru situaţii în care nu existau planurile de intervenţii, nu erau constituite, prin dispoziţia primarilor, comitete locale pentru situaţii de urgenţă (...). Cred că trebuie să privim interesul cetăţeanului, iar pentru acest interes, trebuie ca toate autorităţile publice să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu la maximum de nivel de calitate pe care îl pot atinge, raportat la resursele pe care le au”, a explicat Codrin Munteanu. Prefectul a mai arătat că, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), dar şi cu alte servicii deconcentrate, s-a convenit ca Prefectura să îndeplinească un rol de mediator, pentru ca autoritatea Instituţiei Prefectului să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor oferite cetăţenilor.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.