ACTUALITATE 14 septembrie 2022

Proiect la Zagon: indicatoare rutiere noi în comună

de David Leonard Bularca | 767 vizualizări

În ședința Consiliului Local (CL) al Comunei Zagon din luna august, aleșii cetățenilor au votat favorabil, la propunerea primarului, proiectul de hotărâre care prevede „instalarea unor indicatoare rutiere în comuna Zagon”. Primarul, Kiss Augustin, spune că astfel se dorește evitarea anumitor accidente rutiere, care au loc de obicei iarna. 

„În comuna Zagon avem 5.200 de locuitori și numeroase mașini. Până acum au fost montate niște indicatoare, dar foarte puține, la intersecții. Din această cauză, am propus eu ca primar către domnii consilieri să rezolvăm, să fie puse niște indicatoare de circulație, pentru că ne ajută mult, mai ales iarna. Anul trecut am avut mai multe evenimente în curbe, unii din Brașov (n. red.: șoferi), alții din alte orașe. Arată și mai bine comuna. Vom pune indicatoare în intersecții, la școli. Am pus niște oglinzi la o intersecție unde vizibilitatea este mai redusă. Din păcate, deja una a fost spartă. Cine a lovit-o nu știm. Nu avem camere, nu știm cine este făptașul, dar asta este”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul din Zagon. 

Montarea indicatoarelor rutiere pe drumuri este o responsabilitate pe care o au administratorii drumurilor. În cazul drumurilor comunale, administratorii sunt primăriile. Montarea indicatoarelor de circulație se face cu avizul poliției. 

Sursa foto: semnalizarerutiera.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.