ACTUALITATE 29 aprilie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe se implică în problema blocurilor debranșate de la apă

de David Leonard Bularca | 1084 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe anunță că se implică în problema ivită joi seara, când mai multe blocuri au rămas fără apă după ce asociațiile de proprietari au fost debranșate din cauza datoriilor acumulate. Potrivit autorităților locale, în urma unor demersuri, în cursul zilei de vineri se va relua furnizarea apei potabile în blocurile vizate, mai ales că suferă și cetățeni care și-au plătit facturile la zi.

„Având în vedere situația creată de sistarea apei potabile în mai multe blocuri de locuințe din Sfântu Gheorghe din cauza datoriilor acumulate de asociațiile de proprietari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a făcut demersuri pentru reluarea furnizării apei potabile în cursul zilei de astăzi”, se arată în anunțul publicat de autorități pe pagina de Facebook a instituției.

Săptămâna viitoare urmează să aibă loc o întâlnire la care vor participa toți cei implicați, pentru a se găsi o soluție la această problemă.

„De asemenea, săptămâna viitoare va avea loc o discuție la care vor participa reprezentanți ai Primăriei, ai operatorului regional Gospodărie Comunală S.A. și ai asociațiilor de proprietari pentru încercarea găsirii unei soluții care să nu afecteze persoanele care sunt cu plata facturilor la zi, dar și pentru recuperarea datoriilor de peste 500.000 lei acumulate în ultima perioadă”, au mai transmis autoritățile din Sfântu Gheorghe.

Mai multe blocuri reprezentate de șase asociații de proprietari din Sfântu Gheorghe au fost debranșate începând de joi de la rețeaua de apă din cauza datoriilor acumulate, a informat operatorul regional Gospodărie Comunală SA.

Este vorba despre A.P. Gars-Viitorului 6,  A.P. Garsoniera 5,  A.P. 3D, A.P. 3E, A.P. Garsoniera 8, A.P. Varadi Jozsef 13 (bl.2/A, 2/B), se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook Közüzemek Rt - Gospodărie Comunală SA.

Directorul Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila a spus pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro că scopul acestei măsuri este doar de recuperare a datoriilor pe care le-au acumulat aceste asociații.

O întâlnire pe acest subiect, între oamenii care locuiesc în apartamentele afectate de această decizie și reprezentanții asociației de locatari, marcată cu spirite încinse și voci ridicate, a avut loc joi seara, în zona Grigore Bălan, nr. 25 bl. 3 sc. E și sc. D. Mulți dintre oamenii prezenți acolo au spus că sunt revoltați și situația în care se regăsesc este nedreaptă, în condițiile în care au plățile la zi.

Ulterior, vineri, 29 aprilie, reprezentanții asociațiilor s-au întâlnit cu viceprimarul din Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, pentru a dezbate subiectul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.