ACTUALITATE 22 mai 2024

Primăria Sfântu Gheorghe face apel la cetăţeni să direcţioneze 3,5% din impozit către ong-uri

de Agerpres | 884 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a făcut, marţi, un apel către cetăţenii municipiului să direcţioneze către ong-uri 3,5% din impozitul pe venitul realizat anul trecut, atenţionând că termenul limită pentru depunerea formularelor la ANAF este 27 mai.

Potrivit autorităţilor locale, foarte mulţi oameni nu profită de această posibilitate, iar sume importante de bani, care "ar putea ajuta comunitatea locală", rămân în fiecare an la bugetul statului.

„De exemplu, în 2023 au rămas în bugetului statului peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe, adică mai mult decât alocă Primăria într-un an pentru înlocuirea fondului clasei pentru toţi elevii din oraş. Redirecţionarea unui procent din impozitul pe venit este o formă importantă de sprijin pentru foarte multe asociaţii, fundaţii, cluburi sportive sau instituţii de cult. Formularul pus la dispoziţie de ANAF este o metodă prin care oricine poate redirecţiona până la 3,5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către un ong. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului, ci va fi redirecţionată către contul ong-ului ales. Dacă nu completaţi formularul, banii rămân statului”, precizează conducerea Primăriei, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Autorităţile locale au mai menţionat că formularul 230 poate fi descărcat de pe site-ul ANAF iar după completare poate fi depus personal sau poate fi trimis prin poştă, cu confirmare de primire, la sediul Administraţiei Fiscale.

Sursa foto: sfantugheorgheinfo.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.