ACTUALITATE 25 ianuarie 2011

Primăria lansează sondaj online pentru modernizarea Ştrandului

de Monica Vrânceanu | 145 vizualizări
Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe plănuiesc modernizarea Ştrandului din municipiu şi, pentru că există două variante în acest sens, pe site-ul www.sfantugheorgheinfo.ro cetăţenii oraşului vor putea vota pentru una sau alta dintre ele. Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că municipalitatea doreşte de mai multă vreme o modernizare a Ştrandului, iar în acest sens a fost realizat, acum câţiva ani, un studiu de

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe plănuiesc modernizarea Ştrandului din municipiu şi, pentru că există două variante în acest sens, pe site-ul www.sfantugheorgheinfo.ro cetăţenii oraşului vor putea vota pentru una sau alta dintre ele.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că municipalitatea doreşte de mai multă vreme o  modernizare a Ştrandului, iar în acest sens a fost realizat, acum câţiva ani, un studiu de prefezabilitate. Pentru că sursele de finanţare pentru modernizare şi reabilitare nu au putut fi însă identificate în mod clar la acea vreme, ideea a fost amânată şi reluată acum.

“Există două variante pe care s-ar putea merge în această modernizare: una se referă la realizarea unui parc de distracţii, ceea ce ar impune costuri mai mari de investiţii dar s-ar  amortiza în timp, pentru că  nu ar mai exista un consum de apă atât de mare, fiind micşorat bazinul mare. Cea de-a doua variantă ar implica modernizarea bazinului cu păstrarea actualelor dimensiuni, implicând cheltuieli mari pe viitor, cel puţin cu consumul de apă. Am ales varianta de a-i consulta şi pe cetăţenii oraşului, să vedem ei ce anume ar alege”, a explicat Sztakics Eva.

Potrivit studiului realizat în trecut de către municipalitate, reabilitarea şi modernizarea totală a bazei Ştrandului din Sfântu Gheorghe a fost evaluată la peste 700.000 de euro, însă preţurile au mai scăzut de atunci, plus că o astfel de lucrare necesită o licitaţie, ceea ce dă posibilitatea obţinerii unui preţ final mai bun. Indiferent de varianta de modernizare pentru care se va opta în cele din urmă, lucrările propriu-zise ar urma să înceapă în toamna acestui an şi să continue în 2012, astfel încât în vara anului viitor să avem un ştrand complet refăcut.

În ceea ce priveşte rentabilitatea Ştrandului, municipalitatea susţine că în lunile de vară ale anului trecut, acesta a mers pe profit, existând zile când s-au vândut şi 2.000 de bilete.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.