ACTUALITATE 2 iunie 2013

Primăria Întorsura Buzăului se pregătește să meargă în instanță

de Monica Vrânceanu | 237 vizualizări

Întorsurenii vor să clarifice chestiunea pășunilor intabulate de Vama Buzăului

Primarul orașului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, respinge acuzațiile pe care i le-a adus președintele PDL Covasna, Codruț Opaiț, legate de dezinteresul față de problema pășunilor întorsurene revendicate de comuna brașoveană Vama Buzăului.

Leca Băncilă a declarat că Primăria Întorsura Buzăului a comandat deja măsurători pentru cele aproximativ 200 de hectare de pășune și pădure pe care cei din Vama Buzăului s-au grăbit să le revendice ca și cum le-ar aparține incontestabil.

„Terenurile în cauză s-au intabulat fără ca noi să știm nimic, însă problema nu va rămâne așa. E vorba de terenuri care ne-au revenit în urma reformelor agrare din 1921 și 1932. Pentru că de atunci nu le-a intabulat nimeni, a rămas totul în dezordine, însă nu ne-am așteptat să se întâmple așa, ca cei din Vamă să nu anunțe ce vor să facă. Prin urmare, noi facem acum măsurători și ne vom prezenta în instanță, dacă va fi cazul”, a declarat Leca Băncilă, menționând că nu poate fi acuzat de faptul că nu face nimic pentru a salva terenurile, mai ales că a început acțiunile de măsurători în urmă cu două săptămâni, imadiat cum a aflat de intabularea celor din Vama Buzăului.

De asemenea, primarul a negat că ar fi vorba despre foarte mulți ciobani afectați de neînțelegerea legată de pășuni.

Liderul PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat săptămâna trecută că la Întorsura Buzăului au fost revendicate aproape 200 de hectare de teren de către comuna braşoveană învecinată, Vama Buzăului. Potrivit lui Opaiţ, ar fi vorba despre păşuni şi păduri pe care întorsurenii le-au primit din partea Statului Român spre folosinţă în reformele agrare, iar cei din Vama Buzăului au făcut măsurători și au intabulat pământurile. Opaiț s-a arătat deranjat de faptul că primăria întorsureană nu ar fi contracarat problema, mai ales că oieritul este una dintre principalele ocupații care mai susține economia din Zona Buzaielor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.