ACTUALITATE 5 martie 2013

Preşedintele CCI Covasna, Édler András: „Patronilor din judeţ le este frică”

de Székely Emőke | 216 vizualizări

Doar 5% dintre micii întreprinzători din judeţul Covasna au semnat petiţia iniţiată de Camera de Comerţ şi Industrie cu privire la revenirea la forma iniţială a sistemului de impozitare a acestei categorii. Preşedintele CCI Covasna, Édler András, spune că micilor întreprinzători le este frică să vorbească.

Am încheiat campania de strângere de semnături, iar petiţia noastră a fost semnată de 231 de firme. Acest număr înseamnă 5% din totalul firmelor active din judeţul Covasna. Sunt conştient de faptul că se putea şi mai mult, însă experienţa arată că oamenilor le este frică. Ei cred că în cazul în care vorbesc s-ar putea trezi cu controale de la Garda Financiară, Fisc sau alte organe ale statului. Eu consider că în democraţie n-ar trebui să îi fie frică nimănui să semneze un act de propunere de modificare a unei legi” – a declarat Édler.

Acesta a mai spus că în urmă cu două săptămâni CCI Covasna a trimis o adresă Camerei Naţionale în care a solicitat sprijin în demararea acestei campanii, însă răspunsul primit nu a fost cel sperat, motiv pentru care la începutul acestei săptămâni petiţia a ajuns la camerele din întreaga ţară.

„Din moment ce Camera Naţională nu doreşte să se implice, am decis să cerem sprijinul camerelor judeţene. Le-am comunicat faptul că la noi campania de strângere a semnăturilor s-a încheiat şi i-am îndrumat să facă acelaşi lucru” – spune Édler.

Petiţia pe care au semnat-o reprezentanţii firmelor din Sfântu Gheorghe prevede revenirea la forma de impozitare a microîntreprinderilor de dinaintea Ordonanţei 8. Potrivit noilor reglementări, fiecare firmă care are o cifră de afaceri sub 65.000 de euro este încadrată ca şi microîntreprindere şi trebuie să plătească impozit pe cifra de afaceri. Potrivit preşedintelui CCI Covasna, practic, întreprinzătorul va trebui să plătească după fiecare 100 de lei suma de 3 lei, şi nu 1,6 lei, cum a fost iniţial.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.