ACTUALITATE 16 iulie 2010

Prefectura-ntr-un picior

de Ana Sidon | 105 vizualizări
Subprefectul Benedek Kaplar a fost demis din funcţie prin Hotărârea de Guvern care elimină unul din cei doi subprefecţi în 35 de judeţe Guvernul a decis miercuri reducerea posturilor de subprefecți din țară, de la doi la câte unul pentru fiecare județ, prin această măsură fiind preconizată o economie de 2,5 milioane de euro anual. În județul nostru, subprefectul demis este Benedek Kaplar Gabor, din Brașov, susținut pentru acest post de PD-L. El avea în atribuții domeniul retrocedări și fond funciar, unul sensibil în Covasna, și care va cădea de acum

Subprefectul Benedek Kaplar a fost demis din funcţie prin Hotărârea de Guvern care elimină unul din cei doi subprefecţi în 35 de judeţe

Guvernul a decis miercuri reducerea posturilor de subprefecți din țară, de la doi la câte unul pentru fiecare județ, prin această măsură fiind preconizată o economie de 2,5 milioane de euro anual.

În județul nostru, subprefectul demis este Benedek Kaplar Gabor, din Brașov, susținut pentru acest post de PD-L. El avea în atribuții domeniul retrocedări și fond funciar, unul sensibil în Covasna, și care va cădea de acum înainte în sarcina celorlalți angajați, a prefectului și a subprefectului rămas în funcție, Valentin Ionașcu.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că era foarte mulțumit de activitatea subprefectului Benedek și că acesta era un bun specialist, iar după această hotărâre vor trebui să ia măsuri de reorganizare, mai ales având în vedere că vor trebui să mai renunțe și la alți 10 – 11 angajați.

„Normal că i se va simți lipsa, trebuie să facem o restructurare totală, sarcinile trebuie împărțite și reîmpărțite astfel încât pe fiecare post să fie cineva. Vom vedea cum va fi după ce se acceptă noua organigramă”, a spus prefectul.

La începutul acestui an, când au fost numiți subprefecții și au fost împărțite sarcinile care le reveneau în Prefectură, lui Benedek Kaplar Gabor i-au fost atribuite chestiunile legate de fond funciar şi control al legalității actelor autorităților publice locale şi județene, iar lui Valentin Ionaşcu partea de instituții deconcentrate, situații de urgență, pașapoarte, permise.

Benedek Kaplar Gabor este de profesie inginer silvic, a fost membru UDMR Braşov, iar în primăvara anului 2009 a trecut în PD-L, ocupând apoi funcția de director la Oficiul Județean de Plăți, Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În octombrie 2009, el a fost numit subprefect de Braşov, poziție de pe care a ajuns subprefect de Covasna. În urma negocierilor cu UDMR, cele două posturi de subprefecți ai județului Covasna au revenit PD-L.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ladoga, 19 iulie 2010
"Consider ca este vorba de doua institutii paralele, deci in perioada de criza renunt la institutia Prefecturii si economisesc bani." RENUNT LA INSTITUTIA CONSILIULUI JUDETEAN!!! Fara teren, fara citeste integral
COSTEA, 16 iulie 2010
Să treacă la alt partid care urmează la..ciolan și o să fie din nou suprefect in septembrie cel târziu.....
Cititor, 16 iulie 2010
In fiecare judet, deci si in Covasna exista Consiliul Judetean si Prefectura. Consider ca este vorba de doua institutii paralele, deci in perioada de criza renunt la institutia Prefecturii si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.