ACTUALITATE 14 octombrie 2014

Prefectura Covasna vrea să înființeze un post de jandarmi la Vâlcele

de Székely Emőke | 105 vizualizări

Este nevoie de un om serios din rândul comunității rome care să ajute la normalizarea situației acestei minorități la nivelul județului Covasna – este de părere prefectul Marius Popica.

„La Prefectură avem un post vacant de referent pe problemele romilor, iar acest post nici nu necesită studii superioare. Avem însă nevoie de un om de încredere din comunitatea lor care să ne ajute în rezolvarea unor probleme, însă acest om este foarte greu de găsit” – a mai spus Marius Popica.

De asemenea, prefectul a vorbit şi despre unele comune în care romii sunt majoritari, dând un exemplu pozitiv și unul negativ. „La Belin Vale situația s-a normalizat cu ajutorul bisericii, aici romii sunt penticostali și au adoptat un stil de viață normal. Și asta e o soluție. Probleme sunt la Vâlcele, unde populația școlară numără 1.100 de persoane, aproape cât populația unei comune. Aici trebuie să luăm măsuri pentru siguranța oamenilor și lucrăm în vederea înființării unui post permanent de jandarmi” – a declarat prefectul.

Primarul comunei Vâlcele, Kovács László, spune că de 10 ani se cere înființarea unui post permanent de jandarmi, dar deocamdată acest lucru nu s-a concretizat.

„Sunt multe probleme la Vâlcele. Avem și cetățeni care în decursul unei zile sunt amendaţi de trei ori. Merge la Sfântu Gheorghe unde vinde ciuperci, mai rămâne la cerșit sau caută resturi prin tomberoane și primește amendă după amendă. Unii plătesc aceste amenzi, alții nu. Cred că Finanțele ar trebui să colecteze aceste amenzi, primari din toată țara spun că faptul că noi trebuie să colectăm acești bani, este o povară” – a declarat primarul Kovács László. Acesta a spus că anual în Vâlcele se adună datorii de 150.000 de lei numai din amenzi neplătite, iar suma figurează în bugetul primăriei ca bani neîncasați.

De asemenea, edilul a spus că în Vâlcele trăiesc 3.500 de romi, și dacă cei de vârstă mijlocie lucrează în Anglia, tinerii sunt acasă și provoacă scandal, se bat între ei și strică garduri sau lămpi de iluminat public. Un post de jandarmi ar rezolva situația, măcar în parte.

La Vâlcele, precum și la Sânzieni, sunt patrule permanente de polițiști, în această din urmă localitate măsurile de siguranță au fost sporite după incidentele din 10 august, când în urma unui accident rutier un motociclist și-a pierdut viața, iar un altul a fost înjunghiat de țigani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.