ACTUALITATE 17 aprilie 2020

Prefectura Covasna spune că a cerut DSP să asigure informarea corectă pe COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1976 vizualizări

UPDATE: DSP Covasna informează că sunt confirmate 154 de cazuri în județ. Detaliile pe link. 

Județul Covasna rămâne și vineri, în raportarea națională, oficială, cu 123 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, deși sunt deja trei zile de când DSP informa că numărul a trecut de 149. Autoritățile nu au răspuns încă solicitărilor presei de a face publice rapoartele județene. Prefectura a transmis însă că a cerut Direcției de Sănătate Publică să asigure zilnic preluarea corectă a datelor și transmiterea lor spre Institutul Național de Sănătate Publică.

Referitor la numărul persoanelor din județ, confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID-19, Instituția Prefectului – Județul Covasna a solicitat Directorului DSP Covasna, în urmă cu mai multe zile, ca acesta să asigure zilnic preluarea corectă a datelor și transmiterea lor spre Institutul Național de Sănătate Publică, în baza buletinelor de analiză, pentru asigurarea eliminării unor neconcordanțe între datele raportate din județ și cele comunicate pentru aceeași perioadă prin buletinul de presă, de către Grupul de Comunicare Strategică”, se arată în informarea de presă transmisă vineri.

Aceeași sursă arată că „în evidențele Direcției de Sănătate Publică Covasna, la această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 211 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 501 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, au fost vindecate 2 persoane, un număr de 3 persoane au ieșit din carantină iar alte 46 de persoane au ieșit din autoizolare”.

Încă un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Totodată, Prefectura a informat vineri că a mai fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la o persoană care nu a respectat măsura carantinei.

La nivelul județului au fost verificate 391 de persoane cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu. Cu ocazia acestor verificări a fost identificată o persoană care nu a respectat măsura carantinării. Împotriva acesteia s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. și ped. de art. 352, alin. 1 din C. penal”, se arată în comunicat.

A continuat și sancționarea persoanelor depistate că nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, astfel că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 105 amenzi, în valoare de 178.880 de lei.

Autoritățile țin să sublinieze că „forțele de ordine publică, constituite din polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe nu se vor relaxa în această perioadă. Ei vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare, la fel ca angajații tuturor autorităților cu care colaborăm”.

Raportul din 17 aprilie arată că pe teritoriul României au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 360 sunt cazuri noi. În ceea ce privește persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate și externate. Din nefericire, alte 401 persoane diagnosticate cu noul coronavirus au decedat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.