ACTUALITATE 15 aprilie 2020

Cifre OFICIALE DSP Covasna: 149 de cazuri de coronavirus în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 7419 vizualizări

74% dinte acestea sunt în Sfântu Gheorghe

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a transmis miercuri dimineață, la solicitarea presei, că până în prezent, la nivelul județului Covasna sunt înregistrate 149 de cazuri de coronavirus în județ.

Cele mai multe cazuri, 74% dintre acestea sunt depistate la Sfântu Gheorghe, dar sunt și în Belin (7%), Vâlcele, Covasna, Ojdula și Hetea (1 – 2%). Și în alte localități din județ sunt cazuri, dar mai puțin de 1%, spune DSP. De asemenea, informarea arată că rezultatele sunt ca urmare a 1454 de teste realizate. 

Directorul DSP Covasna, Agoston Laszlo, spune, în răspunsul oferit presei covăsnene la solicitarea redactată de jurnaliștii cotidianului Háromszék, și faptul că datele sunt în continuă schimbare pe măsură ce testarea continuă.

Laboratoarele unde se trimit probe din județul Covasna sunt, în funcție de capacitatea liberă, cele din București, Brașov, Miercurea Ciuc și, la ProVitam Sfântu Gheorghe.

Testarea se face, spune DSP Covasna, conform unor reguli epidemiologice, în special la contacte ale unor persoane pozitive, dar că ocazional se fac și alte teste și în funcție de judecata medicală. 

DSP informează și că sunt încă probe trimise pentru care se așteaptă rezultatele, dar și că datele furnizate de site-urile oficiale sunt cu câteva zile în urmă, deși raportarea se face la zi din partea autorităților covăsnene, către INSP.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.