ACTUALITATE 17 aprilie 2020

(Update) OFICIAL: 154 de cazuri de coronavirus în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 5225 vizualizări

Direcția de Sănătate Publică informează că în județul Covasna vineri, 17 aprilie, sunt confirmate 154 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 70% sunt în Sfântu Gheorghe.

„La ora actuală avem în județul Covasna 154 persoane confirmate cu coronavirus. Acestea s-au confirmat din 1997 de teste efectuate. Dintre aceste 154 persoane 19 au fost externate ca fiind vindecate, din păcate avem și 3 persoane decedate la care s-a confirmat prezența coronavirus. Majoritatea cazurilor, aprox. 70 % sunt în Sf. Gheorghe, 6.5% în Belin Vale, câte 3% în Covasna, Vâlcele și Zoltan. În rest câte 1-2 caz în mai multe localități”, arată un răspuns al DSP Covasna, semnat de directorul Agoston Laszlo, transmis în urma unei solicitări în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public redactate de Observatorul de Covasna. 

Cât despre neconcordanțele între raportările de la nivel național și cele locale, directorul DSP, Agoston Laszlo, spune că este posibil să se remedieze abia după sărbători.

Pentru diferențele existente nu cunosc în mod concret cauza, am auzit că mai multe județe sunt în situație similară. Foarte probabil este vorba de o problemă de regularizare între județe. Constatând diferențele noi am transmis către INSP lista persoanelor din județul nostru și sper că se va corecta situația cât de curând. Probabil însă numai după sărbători”, a spus directorul DSP Covasna, într-un răspuns pentru cotidianul regional Krónika.

Raportul din 17 aprilie arată că, la nivel național, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 360 sunt cazuri noi. În ceea ce privește persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate și externate. Din nefericire, alte 401 persoane diagnosticate cu noul coronavirus au decedat.

Informații oferite vineri de Prefectura Covasna. Detalii pe link. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.