ACTUALITATE 2 decembrie 2014

Prefectul Marius Popica a cerut o anchetă în cazul drapelelor de doliu arborate la Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 161 vizualizări

steaguri doliu ziua nationala targu secuiesc 2014

Prefectul județului Covasna, Marius Popica, s-a arătat indignat de faptul că de Ziua Națională a României la Târgu Secuiesc au fost arborate 5 steaguri de doliu, și a cerut o anchetă în acest caz.

„Sunt foarte trist pentru ceea ce s-a întâmplat la Târgu Secuiesc, a fost un gest extrem al unor oameni care după părerea mea nu reprezintă nici modul de gândire sau modul de manifestare al populației maghiare, și nici nu face onoare maghiarilor din zonă sau din țară ceea ce au făcut ei. Până la urmă este o țară liberă, trebuie să învățăm că trăim într-o democrație, avem și drepturi, dar avem și obligații. Lumea uită de obligații, și până la urmă obligația de a respecta legea și de a-l respecta pe cel de lângă tine este cea mai importantă. Un astfel de gest nu este normal, iar dacă dăm o amploare mare acestui lucru, nu facem altceva decât să îi promovăm pe ei” – a declarat prefectul Marius Popica.

Acesta a mai spus că a cerut o anchetă în acest caz și că vor identifica persoanele care au arborat steaguri de doliu pe case și îi vor sancționa în funcție de rezultatul anchetei pe care Prefectura a solicitat-o Primăriei Târgu Secuiesc și Poliției.

Pe de altă parte, șeful IPJ Covasna, cms. șef Ion Popa, spune că nu este de competența lor să sancționeze în acest caz.

Luni, 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc au fost arborate drapele de doliu pe mai multe clădiri din centrul oraşului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Vigilentul, 10 decembrie 2014
Desteapto ! Invata sa scrii romaneste si numai dupa acea sa scrii comentarii. Ne faci limba romana de ras. Rusine !!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.