ACTUALITATE 21 decembrie 2010

Prefectul Gyorgy Ervin îşi doreşte normalitate şi linişte pentru 2011

de Monica Vrânceanu | 110 vizualizări

Aşteptările prefectului Gyorgy Ervin faţă de Noul An se leagă în principal de normalitate, aceasta fiind definită de către reprezentantul Guvernului în teritoriu ca fiind cea mai importantă componentă a activităţii sale.

Prefectul califică anul 2010 ca fiind un an mai mult „normal”, fără scandaluri interetnice şi fără mari probleme sindicale, chiar dacă sindicatele au început să prindă putere în ultimii ani.

„Mişcarea sindicală câştigă teren şi în România, aşa cum de altfel este şi normal, deoarece în fiecare democraţie sindicatele sunt cele care echilibrează măsurile impuse de guvernare. Eu cred că anual se câştigă teren de către sindicate, încet dar sigur, chiar dacă cele de la noi nu sunt încă la nivelul celor din Occident, care au totuşi 150 de ani de tradiţie, fiind constituite în democraţie”, a explicat prefectul de Covasna.

Apreciind că fiecare stat are probleme legate de aspectele interetnice, Gyorgy Ervin a declarat că în cazul judeţului Covasna acestea se leagă de romi, însă acestea nu sunt atât de grave încât să existe motive de îngrijorare. În acest context, prefectul a clasificat comunităţile rome ale judeţului în trei categorii: cele cu care se poate colabora şi cu care există o relaţie corectă datorită faptului că au un conducător (un bulibaşă) recunoscut - romii de la Belin Vale; cele care sunt foarte dezbinate având mai mulţi lideri care îşi dispută puterea - romii de la Araci; şi comunităţile de romi nomazi, despre care nu se ştie niciodată unde anume se stabilesc.

“Pentru 2011 îmi doresc normalitate şi linişte, astfel încât să nu avem probleme, scandaluri, situaţii tensionate. Aceste elemente definesc activitatea prefectului şi prin intensitatea sau lipsa de intensitate a acestora se măsoară respectiva activitate”, a mai spus Gyorgy Ervin, apreciind la rândul său că 2011 va fi anul investiţiilor în România, ţara noastră urmând să poată accesa sume impresionante din bani europeni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Cititor, 22 decembrie 2010
Pt. admin2. Nu vreau sa comentez afirmatiile Dvs. Dar, Sarbatori Fericite.
, 22 decembrie 2010
@ cititor Faceti o mare confuzie... dvs. vorbiti de spatiul public, aici e vorba de un site privat, unde proprietarii/administratorii pot cenzura ce vor, cand vor, cum vor, din ce motive vor, fara sa citeste integral
Cititor, 21 decembrie 2010
" Decizia de publicare a mesajelor dvs. apartine in intregime covasnamedia.ro. Responsabilitatea juridica pentru continutul mesajelor postate va revine in totalitate. ATENTIE! Sectiunea de comentarii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.