ACTUALITATE 28 octombrie 2010

Prefectul Gyorgy Ervin îndeamnă primăriile să se doteze pentru inundaţii

de Monica Vrânceanu | 61 vizualizări
Prefectura Covasna le propune primăriilor din județ care de-a lungul timpului s-au confruntat cu viituri și inundații, să-și achiziționeze motopompe pentru a putea scoate nămolul din casele oamenilor atunci când e cazul. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că în urma unei analize derulate de Colegiul prefectural referitor la evenimentele din vară, care au inclus foarte multe inundații și probleme cauzate de acestea, s-a

Prefectura Covasna le propune primăriilor din județ care de-a lungul timpului s-au confruntat cu viituri și inundații, să-și achiziționeze motopompe pentru a putea scoate nămolul din casele oamenilor atunci când e cazul.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că în urma unei analize derulate de Colegiul prefectural referitor la evenimentele din vară, care au inclus foarte multe inundații și probleme cauzate de acestea, s-a concluzionat că există primării care ar trebui să aibă în dotare motopompe de capacitate mică.

“Comunele care anual au probleme cu inundațiile și viiturile ar trebui să-şi achiziționeze motompompe, așa cum a făcut comuna Reci, deoarece Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) are unele care se uzează dacă sunt mereu folosite, în vreme ce motopompă mare nu are nici el și mereu trebuie să apelăm la ANIF Brașov. Prețul acestor motopompe de capacitate mică nu este atât de ridicat - undeva la 2.500 de lei bucata, deci nu e un preț imposibil pentru o primărie”, a declarat Gyorgy Ervin.

Prefectul a mai spus că le va propune primarilor din județ să găsească soluții pentru achiziționarea unor asemenea motopompe.

Gyorgy Ervin a adăugat că, la prima şedinţă a primarilor din judeţ, le va propune acestora să achiziţioneze motopompe de capacitate mică.

Declarațiile prefectului vin la puţin timp după ce ISU Covasna arăta că autoritățile locale din județ ar trebui să se implice mai mult în domeniul situațiilor de urgență prin dotarea cu echipament minim. Inspectorul-șef al ISU Covasna, col. Gyorgy Alfons, a arătat că marea problemă cu care s-au confruntat la inundațiile din această vară se referă la pompele de apă, pompierii având în dotare motopompe americane și europene de stingere a incendiilor care folosesc apă foarte curată, în vreme ce primăriile ar trebui să fie dotate cu motopompe pentru apă uzată.

Parazăpezi pe drumurile blocate în trecut

Colegiul prefectural a discutat şi despre necesitatea montării de parazăpezi pe drumurile naționale și cele județene care s-au confruntat cu blocaje în anii trecuți din cauza ninsorilor.

Prefectul Gyorgy Ervin a arătat că, mai ales pe drumurile naționale, există în fiecare an probleme cauzate de viscol și ninsori abundente, aceste probleme putând fi evitate prin montarea de parazăpezi.

Parazăpezile existente în prezent în județul nostru nu ajung pentru a acoperi necesarul de pe drumurile naționale; mare parte dintre parazăpezi a fost furată în anii trecuți și vândută la fier vechi, pierderi în acest sens fiind cauzate și ca urmare a degradării parazăpezilor existente, neexistând fonduri deocamdată pentru achiziționarea unora noi.

În rest, referindu-se la primăriile județului și la starea lor în ceea ce privește întâmpinarea iernii, Gyorgy Ervin a arătat că acestea sunt pregătite în mare de primele ninsori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.