ACTUALITATE 17 februarie 2014

Prefectul Dumitru Marinescu: Nu sunt în război cu primăriile, cer doar respectarea legii

de Monica Vrânceanu | 1004 vizualizări

Prefectul județului Covasna, Dumitru Marinescu, susține că se află în relații foarte bune cu toate primăriile și unitățile administrativ – teritoriale ale județului și nu poartă niciun război cu acestea, atâta vreme cât se respectă legea.

Dumitru Marinescu este de părere că unii reprezentanți ai administrațiilor locale „forțează nota” uneori, prin arborări în locuri nepermise a unor drapeluri ori simboluri, inclusiv prin modalitățile de arborare. Pe de altă parte, Marinescu spune că a fost cât se poate de tolerant, uneori neacționând în instanță și așteptând ca cei responsabili să remedieze situațiile.

„Orice steag arborat trebuie să fie însoțit de drapelul României, plus că există o ordine în care se arborează – drapelul țării trebuie pus mereu la mijloc”, a explicat prefectul.

În susținerea spuselor sale, Marinescu a arătat că de la fereastra biroului său vede zilnic clădirea Bibliotecii Județene, aflată în subordinea Consiliului Județean. Aici, steagurile nu sunt arborate așa cum ar trebui, căci steagul Ungariei se află la mijloc, și nu cel al României.

„Nu contează ce altă instituție mai funcționează acolo (Centrul Cultural al Ungariei – n.r.): steagul românesc trebuie să fie la mijloc, încadrat de celelalte care sunt arborate, nu așa cum e acum, cu steagul Ungariei la mijloc”, a punctat prefectul Marinescu, menționând că demult a observat situația, însă nu a făcut încă niciun demers legal pentru remedierea acesteia.

Prefectul de Covasna a precizat că legea trebuie respectată oricum ar fi ea, și chiar dacă în prezent se vorbește tot mai mult despre o reglementare clară în Parlament a drepturilor de folosință a simbolurilor minorităților, actuala lege se aplică până la momentul intrării în vigoare a alteia. În context, prefectul Marinescu a mai spus că și-ar dori ca toate acele instituții și primării care nu se află în regulă cu steagurile și simbolurile să remedieze situația fără sesizarea Prefecturii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Szabi, 19 februarie 2014
D-l Prefect e specializat pe steaguri si heraldica... N-am auzit nici o stire despre aportul dumnealui la imbunatatirea situatiei economice din judet. Mai organizeaza cate o serbare, mai raspunde la citeste integral
florin, 18 februarie 2014
E singurul lucru care le-a mai ramas pentru as mentine electoratul. Steagul si autonomia, in ce priveste un trai mai bun sau locuri de munca,ne-am lamurit.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.