ACTUALITATE 16 iunie 2014

Prefectul cere instituţiilor publice mai mult pragmatism şi deschidere faţă de cetăţeni

de Agerpres | 116 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, Marius Popică, este nemulţumit de „atitudinea nonşalantă” de care dau dovadă unele instituţii publice şi le cere să fie mai eficiente şi mai deschise faţă de cetăţeni.

Marius Popică a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că este deranjat „de lipsa de pragmatism” a unor instituţii, care ar trebui să fie mai comunicative şi mai eficiente în rezolvarea problemelor cetăţenilor.

„Va trebui să-i mişcăm, să-i împingem de la spate să fie mai pragmatici şi mai rapizi. (...) O adeverinţă o poţi rezolva în trei zile, dar poţi şi în cinci minute”, a spus Marius Popică.

El a menţionat că intenţionează să „recupereze” un proiect iniţiat de unul dintre predecesorii săi, ce vizează crearea unui punct de informare comun în cadrul Prefecturii, unde cetăţenii să găsească toate informaţiile de care au nevoie în relaţiile cu instituţiile publice.

Prefectul a mai spus că este deschis colaborării cu societatea civilă, iar în context a menţionat că sprijină organizarea, în judeţul Covasna, a unui forum naţional al organizaţiilor de tineret. Forumul ar urma să aibă loc în această toamnă, în staţiunea Covasna, sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, iar în cadrul acestuia ar urma să fie promovate ca exemple de bună practică cele mai bune proiecte de tineret din ţară.

Marius Popică a menţionat, totodată, că unul dintre obiectivele sale este să schimbe imaginea Prefecturii, astfel încât aceasta să nu mai fie privită ca „o sperietoare” de către autorităţile locale, ci ca un partener care sprijină primăriile şi consiliile locale. În acest scop, juriştii Prefecturii vor colabora cu secretarii primăriilor pentru ca hotărârile consiliilor locale să apară în formă corectă şi legală şi să nu necesite retragerea ori atacarea în contencios administrativ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.