Povestea din Ajun a lansat campania „Jucării pentru copii”
Cea de-a opta ediție a Poveștii din Ajun a debutat miercuri la Sfântu Gheorghe, în organizarea Asociației de Tineret Ecou. În acest an, Povestea din Ajun vine cu un concert Mircea Vintilă, precum și cu o mare surpriză – Corul Madrigal va prezenta la Catedrala Ortodoxă un concert de colinde cuprins în cadrul Proiectului naţional Cantus Mundi.
„Povestea din Ajun crește de la an la an. Avem onoarea ca în 2013, publicul din Sfântu Gheorghe să asculte live cele mai difuzate colinde corale din ultimii 25 de ani. Corul Madrigal va concerta pe data de 12 decembrie, alături de corul Campanella de la Liceul Plugor Sándor, în Catedrala Ortodoxă, de la ora 19. Mircea Vintilă este, de asemenea, un cadou pe care Povestea îl oferă publicului covăsnean, în data de 17 decembrie, tot de la ora 19, în clubul Backstage”, a spus Emil Pantelimon, mărturisind că și-ar dori ca evenimentul să-i facă pe tot mai mulți tineri să revină la Sfântu Gheorghe, chiar și doar pentru această perioadă a anului.
Jucării pentru copiii mai puțin norocoși
Partea cea mai importantă și emoționantă a ediției 2013 a Poveștii din Ajun o constituie însă, fără nicio îndoială, campania „Jucării pentru copii”, care și-a propus să adune jucării pentru copiii instituționalizați sau cei mai puțin norocoși financiar. Inițiatorul Poveștii din Ajun, Emil Pantelimon, a declarat că această campanie se dorește cea mai amplă din câte au avut loc în județul Covasna, iar în această idee vor fi implicați zeci de voluntari care vor derula acțiuni de strângere din ușă în ușă. Practic, voluntarii se vor afla peste tot – de la ușile oamenilor și până în grădinițe, școli, diverse alte instituții. Și tot ceea ce își doresc cei care se implică în Povestea din Ajun este să strângă cât mai multe jucării, astfel încât acestea să bucure de Crăciun cât mai mulți copii.
„Jucăriile nu vorbesc nici limba română, nici limba maghiară; ele îşi doresc doar să fie folosite şi să-i facă pe copii să viseze”, a explicat Emil Pantelimon ideea campaniei.
Organizatorii Poveștii din Ajun au realizat și un material video special pentru campanie, iar imaginile acestuia arată cu naturalețe, prin oameni de toate vârstele, atât români cât și maghiari, ce înseamnă de fapt această acțiune. Campania este cu atât mai deosebită cu cât punctează faptul că fiecare jucărie dăruită vine cu câte o poveste – și, de cele mai multe ori, poveștile jucăriilor închid în ele istorii pline de emoție, așa că atunci când sunt dăruite, gestul e cu atât mai semnificativ.
În Povestea din Ajun din acest an sunt implicați peste 80 de voluntari – în special elevi și studenți. Povestea din Ajun va aduce la Sfântu Gheorghe o serie de concerte de colinde și cântece de iarnă și va relua tradiția anilor trecuți – cea a colindelor din mijloacele de transport. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit o întâlnire cu Moș Crăciun și spiridușii săi în Parcul Central, cu câteva zile înainte de Crăciun.