ACTUALITATE 26 octombrie 2010

Postul de manager al Spitalului Judeţean, scos la concurs

de Monica Vrânceanu | 60 vizualizări

Spitalul Județean de Urgențe din Sfântu Gheorghe va avea un nou manager în urma unui concurs ce va fi organizat în acest sens la Consiliul Județean la finele lunii viitoare, înscrierile pentru concurs urmând să se facă în perioada 8 - 12 noiembrie.

CJ Covasna a făcut cunoscute condițiile de ocupare a postului de conducere și administrare a Spitalului Județean, candidații urmând să susțină în acest sens o probă scrisă și să prezinte totodată un proiect de management.

Concursul pentru postul de manager al Spitalului era de așteptat în condițiile unui raport de analiză și verificare a managementului instituției sanitare, efectuat de CJ Covasna după preluarea acesteia de la Ministerul Sănătății în contextul descentralizării. În respectivul raport, făcut public recent de către CJ, s-a arătat că Spitalul din Sfântu Gheorghe are un real potențial în direcția dezvoltării și competitivității, însă este foarte posibil să fi pierdut la capitolul imagine prin prisma schimbărilor dese de manageri, a unei conduceri defectuoase și a lucrărilor de consilidare din ultimii șase ani.

„După auditul intern este clar că în Spital, pe lângă lipsa fondurilor, există și probleme organizatorice. Este obligatoriu să organizăm concursul, dar în același timp sperăm să găsim un specialist tânăr care poate să colaboreze bine atât cu medicii cât și cu CJ,  în interesul bolnavilor”, a declarat președintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

În prezent, managerul Spitalului este Torok Zsuzsanna, aceasta fiind numită pe post în urmă cu aproximativ trei ani și beneficiind în acest sens de susținerea UDMR. Fracțiunea PCM din cadrul CJ Covasna a cerut săptămâna trecută demisia lui Torok, pe motiv că aceasta nu ar avea legătură cu managementul medical și ar fi contribuit la „decăderea” Spitalului.

Spitalul Județean de Urgențe din Sfântu Gheorghe are 25 de secţii, 641 de paturi și 997 angajați, fiind descentralizat către CJ Covasna în această vară.

Condiţii stricte pentru participarea la concurs

Potrivit desfășurătorului stabilit de CJ Covasna alături de reprezentantul său în Consiliul de Administrație al Spitalului, medicul Vass Levente, proba scrisă a concursului va consta într-un test grilă de verificare a cunoștințelor dintr-o bibliografie ce va fi anunțată, iar proba de susţinere a proiectului de management (întocmit după o temă-cadru din cele prestabilite) va cuprinde şi un interviu în scopul aprecierii abilităţilor candidatului de îndeplinire a atribuţilor funcţiei de manager.

Pentru intrarea în consurs, candidații trebuie să ateste absolvirea cursului de perfecţionare “Management spitalicesc” organizat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar Bucureşti în perioada 2006-2009, respectiv de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, începând cu anul 2010, pentru care se va prezenta copia inclusiv a certificatului de absolvire. Dacă nu au absolvit cursurile de la București, candidații trebuie să aducă dovada de absolvire a cursurilor sau programelor de perfecţionare efectuate pentru obţinerea titlului de medic specialist în specialitatea Sănătate publică şi management sanitar ori a atestatului de studii complementare în Managementul serviciilor de sănătate ori  diplomă  de masterat sau doctorat în management sanitar organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.