ACTUALITATE 6 ianuarie 2015

Poliţiştii covăsneni la datorie – sărbători în siguranţă pentru cetăţeni

de Covasna Media | 55 vizualizări

În centrul atenţiei poliţiştilor se află în permanenţă siguranţa cetăţeanului. Acest obiectiv nu a fost lăsat de-o parte nici în perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun şi Revelion, când poliţiştii covăsneni s-au aflat în permanenţă la datorie pentru menţinerea şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 24 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, la nivelul judeţului Covasna au acţionat zilnic 120 de poliţişti pentru a se asigura că Sărbătorile sunt petrecute în linişte şi siguranţă de către toţi cetăţenii.

Din analiza datelor statistice înregistrate a reieşit că în perioada Sărbătorilor poliţiştii covăsneni au constatat 39 de infracţiuni faţă de 33 de fapte de natură penală în aceeaşi perioadă a anului 2013, în total fiind cercetate pentru comiterea unor încălcări ale legii penale 80 de persoane.

Dintre cele 39 de infracţiuni, 9 au fost constatate în flagrant, 24 au fost de natură judiciară, şapte la regimul circulaţiei şi patru la regimul materiilor explozive. De asemenea, au fost identificate 18 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni şi au fost depistate două persoane urmărite.

Totalul contravenţiilor aplicate de poliţişti în perioada sărbătorilor de iarnă este de 240, faţă de 223 în perioada similară a anului trecut, valoarea totală a amenzilor depăşind 50.000 de lei. Dintre acestea, majoritatea au fost pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere şi pentru fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii au aplicat însă amenzi şi pentru abateri de la reglementările legale în domeniul silvic şi cel al comerţului.

Poliţiştii rutieri au acţionat în permanenţă pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, dar şi pentru descurajarea celor care comit abateri la regimul rutier. În perioada sărbătorilor s-au înregistrat scăderi semnificative la indicatorii statistici rutieri faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent: numărul accidentelor a scăzut cu 40%, accidentele cu urmări uşoare au înregistrat o scădere cu 50%, în timp ce accidentele grave se situează la acelaşi nivel – un singur eveniment grav. Numărul persoanelor rănite uşor a crescut de la 8 în perioada sărbătorilor din anul trecut, la 10 în acest an, iar numărul răniţilor grav şi al morţilor a rămas neschimbat, respectiv 1 rănit grav şi nicio persoană decedată.

Au fost ridicate în vederea reţinerii opt permise de conducere, dintre care două pentru conducere sub influenţa alcoolului şi patru pentru viteză excesivă, precum şi un certificat de înmatriculare.

Nu au fost înregistrate fapte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice, nici infracţiuni grave contra persoanei cum sunt cele de omor sau tentativă de omor. Concluzionăm astfel că poliţiştii şi-au îndeplinit cu succes misiunea de a le asigura covăsnenilor liniştea şi siguranţa unor sărbători fără griji, ca de fiecare dată.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Agent de poliţie Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.