ACTUALITATE 11 noiembrie 2022

Planuri pentru un nou cartier rezidențial la Sfântu Gheorghe, în zona Jókai Mór

de Iulia Drăghici - Taraș | 1120 vizualizări

Planuri pentru un nou cartier rezidențial la Sfântu Gheorghe, în zona Jókai Mór

Zona orașului Sfântu Gheorghe care în prezent găzduiește ruinele unei foste ferme avicole, din strada Jókai Mór, este vizată de un proiect imobiliar ambițios. Potrivit primarului Antal Árpád, (și) aici va fi construit un cartier nou, care va fi dezvoltat prin fonduri PNRR. 

Edilul a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile vor primi 2,7 milioane de euro pentru construirea a 48 de locuințe în zona respectivă. Finanțarea este asigurată prin PNRR. 

În prezent sunt în pregătire planurile de demolare și zonare, a explicat primarul. 

Dorim să construim un nou cartier rezidențial în locul fostei ferme avicole. Planul Urbanistic Zonal este elaborat, a fost în dezbatere publică, urmează să avem și alte dezbateri publice. Aici am obținut o finanțare de la PNRR pentru 48 de locuințe și am mai depus un proiect pentru alte 48 de locuințe în acest cartier”, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe în conferința în care a prezentat raportul de activitate pentru cei doi ani scurși din actualul mandat. 

Antal Árpád a spus și că este convins că și al doilea proiect depus va fi declarat câștigător, astfel că în zona Jókai Mór vor fi construite 96 de locuințe noi. 

La finele lunii octombrie, Consiliul Local a adoptat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru demolarea fostei ferme de păsări, care are în prezent 26 de clădiri degradate. Intervențiile sunt estimate la un cost de peste 9,2 milioane de lei.

Planul autorităților de a transforma zona în cartier nou, pentru tineri, a fost expus încă din octombrie anul trecut de primarul Antal Árpád. Fosta fermă de păsări a fost achiziționată de municipalitate în decembrie 2020. 

Între timp, tot la finalul lunii octombrie a.c., edilul din Sfântu Gheorghe a vorbit despre un proiect similar, de cartier nou cu locuințe pentru tineri, pentru zona Nicolae Iorga, în apropierea Jandarmeriei.

Cifrele sunt apropiate pentru că așa am făcut pachetele, de 48 de locuințe. Pe Jókai Mór sunt 48 câștigate și 48 în evaluare, iar pe Iorga sunt 48 câștigate și 40 în evaluare”, a mai explicat joi Antal Árpád. 

În zona Nicolae Iorga vor fi construite aproape 200 de unități locative, în două investiții separate. Dintre acestea, aproximativ 100 vor fi construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) și altele, aproape 90, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este important de precizat că cele care vor fi construite prin ANL vor putea fi accesate de tinerii cu vârste sub 35 de ani, iar cele realizate prin PNRR vor fi locuințe de serviciu pentru persoanele care lucrează în sănătate și educație.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.