ACTUALITATE 18 iunie 2014

Planuri mărețe legate de Hotel Bodoc

de Székely Emőke | 1051 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat cumpărarea hotelului cu 745.000 de euro

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat miercuri în cadrul unei ședințe extraordinare proiectul de hotărâre legat de cumpărarea Hotelului Bodoc. În prezentare, primarul Antal Árpád a vorbit despre achiziția imobilului, dar și despre planurile pe care le are administrația publică în legătură cu această construcție.

„Cumpărarea Hotelului Bodoc este finalul unui lung proces, dar în același timp este doar o stație, pentru că vom avea foarte mut de muncă. Clădirea este un simbol al privatizărilor eșuate din anii ’90, iar cei care au cumpărat clădirea nu au avut interes să dezvolte și să păstreze locurile de muncă existente. În urmă cu 6 ani Primăria Sfântu Gheorghe a început să cumpere imobile în Șugaș Băi, care erau la vremea respectivă lăsate în paragină. Acum majoritatea sunt renovate mulțumită unor proiecte, și ne propunem același lucru și cu Hotel Bodoc” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că imobilul ar rezolva nu doar o problemă turistică, ci și una de urbanism, întrucât clădirea, în starea actuală, strică imaginea centrului orașului.

Prețul de achiziție a hotelului este de 745.000 de euro, în timp ce datoria vechilor proprietari față de municipalitate se ridică la peste 250.000 de euro, așadar prețul net se situează undeva la 500.000 de euro, adică sub 80 de euro pe metrul pătrat, iar aleșii locali au votat în unanimitate atât cumpărarea imobilului, cât și redirecționarea banilor din bugetul local către această tranzacție.

Întrebat de consilierul PCM Bálint József de ce s-a implicat și Consiliul Județean în achiziționarea hotelului, primarul a spus că CJ are câteva proiecte care ajută în mod direct comunitatea locală din Sfântu Gheorghe, iar aceste proiecte costă. „Consiliul Județean plătește întreaga contribuție a Primăriei la programul de gestionare a deșeurilor, și tot Consiliul Județean s-a angajat să renoveze clădirea vechii centrale din spatele Bibliotecii Județene” – spune Antal.

8 etaje în loc de 10

În ceea ce privește planurile municipalității vizavi de noua achiziție, primarul spune că schimbările nu vor fi vizibile de pe azi pe mâine. „Avem planuri, desigur, dar va trebui să identificăm proiecte prin care să putem finanța lucrările. Deocamdată nu știm dacă lucrările de la hotel vor fi efectuate din surse proprii, prin proiecte europene sau guvernamentale, sau prin colaborări cu mediul privat. Am purtat discuții cu arhitecți, și propunerea lor a fost să demolăm două etaje ale construcției. Asta ar însemna că hotelul va avea 8 etaje și nu 10, ceea ce ar include clădirea într-o altă categorie din punct de vedere al protecției împotriva incendiilor. De asemenea ne dorim ca pe două etaje să fie birouri, iar pe restul etajelor camere de hotel, iar între hotel și cinematograf vrem să construim o parcare supraetajată. În hotel ar urma să existe un centru wellness de 4 stele, precum și o sală mare de conferințe” – a declarat Antal Árpád.

Hotelul Bodoc a fost cumpărat în anul 2003, în urma procesului de privatizare, de omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement Oltul. Omul de afaceri a vrut să îl transforme într-un hotel de 5 stele, dar acest lucru nu s-a concretizat, iar clădirea a rămas în paragină.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
incze.erno, 19 iunie 2014
vad ca sti pe toate lili dar un singur lucru, orasul nare un hotel care sa corespunde, al doilea a fost cumparat de un cioban, c umparat fara bani, langa Bodoc a mai distru o gramada de cladir, pentru citeste integral
lili, 19 iunie 2014
Din 8 etaje, daca 2 vor fi pentru birouri, raman 6 etaje pentru hotel, ori 20 camere pe etaj(parca 10 camere sunt pe o fata)adica 20x6=120 camere!! Banuiesc eu ca hotelul va fi de minim 3 stele si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.