ACTUALITATE 24 iulie 2018

Peste 800 de persoane au ajuns la urgențe în ultima săptămână

de Geanina Lupșa | 485 vizualizări

În 187 de cazuri, medicii au recomandat internarea

La unitatea de primiri urgențe, UPU-SMURD, a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, în perioada 16 – 23 iulie s-au prezentat 806 pacienți, dintre care 187 au fost internați.

Din numărul total de cazuri înregistrate în perioada vizată, pacienții s-au distribuit, în funcție de specificul afecțiunii, în felul următor: cel mai mare număr s-a înregistrat la urgențe de medicină internă (264 de cazuri), urgențe ortopedice respectiv traume (96 de cazuri), la urgențe pediatrice (92 de cazuri), la urgențe chirurgicale (82 de cazuri), urgențe neurologice (81 de cazuri), urgențe ginecologice (65 de cazuri), urgențe cardiovasculare (52 de cazuri), iar cel mai mic număr s-a înregistrat la urgențe psihiatrice (18 de cazuri), arată un comunicat de presă transmis de Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

De asemenea, în perioada de referință, la secția de specialitate a spitalului au decurs 25 de nașteri, dintre care 13 fete și 12 băieți.

Totodată, 10 persoane au ajuns în stare de ebrietate, în ultima săptămână, la secția UPU-SMURD a Spitalului. Pe lângă acestea, alte 9 persoane au fost transportate cu leziuni rezultate din agresiuni.

Tot în perioada 16 – 23 iulie, la secția UPU-SMURD au fost transportate 7 victime ale accidentelor rutiere.

Căpușele își fac în continuare victime, în perioada sus-menționată prezentându-se la spital 26 de persoane cu înțepături de căpușe.

Numărul pacienţilor din perioada 16 - 23 iulie este în creștere față de cel înregistrat în a treia săptămână a lunii trecute, în intervalul 18 – 25  iunie, când la Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, din Sfântu Gheorghe, s-au prezentat 740 de persoane.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.