ACTUALITATE 13 iulie 2018

Peste 700 de persoane au ajuns la spital, în ultima săptămână

de Geanina Lupșa | 496 vizualizări

În 178 de cazuri, medicii au recomandat internarea

La unitatea de primiri urgențe, UPU-SMURD, a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, în perioada 2–9 iulie s-au prezentat 740 de pacienți, dintre care 178 au fost internați.

Din numărul total de cazuri înregistrate în perioada vizată, pacienții s-au distribuit, în funcție de specificul afecțiunii, în felul următor: cel mai mare număr s-a înregistrat la urgențe de medicină internă (231 de cazuri), la urgențe pediatrice (137 de cazuri), la urgențe ortopedice (traume) (84 de cazuri), urgențe neurologice (77 de cazuri), urgențe chirurgicale (75 de cazuri), urgențe psihiatrice (49 de cazuri), urgențe cardiovasculare (44 de cazuri), iar cel mai mic număr s-a înregistrat la urgențe ginecologice (43 de cazuri), potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

De asemenea, în perioada de referință, la secția de specialitate a spitalului au decurs 21 de nașteri, dintre care 13 fete și 8 băieți.

Totodată, 8 persoane au ajuns în stare de ebrietate, în ultima săptămână, la secția UPU-SMURD a Spitalului. Pe lângă acestea, alte 3 persoane au fost transportate cu leziuni rezultate din agresiuni.

Tot în perioada 2–9 iulie, la secția UPU-SMURD au fost transportate 2 victime ale accidentelor rutiere.

De asemenea, căpușele fac în continuare victime, în perioada sus-menționată prezentându-se la spital 42 de persoane cu înțepături de căpușe.

Numărul pacienţilor din prima săptămână a lunii iulie este în scădere faţă de numărul înregistrat la începutul lunii trecute – amintim că, în perioada 28 mai - 4 iunie, la Secția de Urgențe, UPU-SMURD, a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, s-au prezentat 834 de persoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.