ACTUALITATE 9 decembrie 2010

Peste 6 milioane de lei pentru căutarea online a joburilor

de Monica Vrânceanu | 42 vizualizări

CNS Cartel Alfa – Filiala Covasna derulează alături de Fundaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economică (FDSE) Zalău un proiect în valoare de peste şase milioane de lei care are ca obiectiv general dezvoltarea unor măsuri active prin care să fie facilitată integrarea pe piaţa muncii a şomerilor tineri, de lungă durată şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Proiectul intitulat "Şanse mai mari cu joburi online" are cofinanţare de la Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial şi 5,9 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă, având ca zonă de implementare judeţele Sălaj, Maramureş, Cluj şi Bistriţa din Regiunea Nord-Vest şi judeţele Covasna, Braşov, Mureş şi Alba din Regiunea Centru.

Potrivit liderului Cartel Alfa - Filiala Covasna, Bong Vilmos, în cadrul acestui proiect care are ca obiective specifice obţinerea unei rate cât mai mari de ocupare şi îmbunătăţirea capacităţii de ocupare, va fi realizat un portal web inter-regional de mediere online a muncii, care va include o amplă bază de date privind piaţa muncii şi locurile de muncă disponibile. Prin acest portal, angajatorii vor putea să anunţe locurile de muncă vacante şi vor putea selecta persoanele pentru interviurile de angajare, în vreme ce persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă îşi vor putea posta aici CV-urile şi cererile de angajare, în mod gratuit. În plus, cei aflaţi în căutare de locuri de muncă vor învăţa inclusiv tehnici şi metode de căutare pe Internet.

Bong Vilmos a mai explicat că, în cadrul proiectului, informaţiile legate de şomerii şi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor fi strânse prin contactări directe, colaborări cu agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi deplasări pe teren, inclusiv în rural. Proiectul mai implică informarea, consilierea şi evaluarea celor care vor solicita aceste lucruri, urmând a se oferi inclusiv consultanţă celor care doresc să demareze o afacere proprie. Pagina de internet a proiectului cu toate rubricile necesare va fi finalizată şi funcţională, potrivit lui Bong Vilmos, cel târziu la începutul lui 2011. Pentru Regiunea Centru, Cartel Alfa Covasna este responsabilă cu implementarea proiecului, iar în acest sens vor fi angajate zece persoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.