ACTUALITATE 20 septembrie 2022

Peste 40 de taxiuri, verificate într-o acțiune a IPJ – RAR – CJPC

de Iulia Drăghici - Taraș | 1320 vizualizări

O acțiune în care au fost vizate autoturismele în regim de taxi a avut loc săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe. Peste 40 de mașini au fost verificate, dintre care două au fost imobilizate din cauza neregulilor găsite în controlul la care au luat parte IPJ, RAR și Protecția Consumatorului. În total, au fost aplicate 18 sancțiuni, arată un raport al polițiștilor transmis luni. 

Acțiunea a avut loc joi, 15 septembrie. 

La data de 15.09.2022, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării regulilor de circulație, precum și a legislației incidente, de către conducătorii autoturismelor în regim de taxi, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe 

Acțiunea a fost organizată cu implicarea Registrului Auto Român și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului și a avut ca scop depistarea autovehiculelor cu defecțiuni tehnice, cât și tragerea la răspundere a conducătorilor de autovehicule în regim de taxi autorizați care nu respectă normele referitoare la tarifarea sau calitatea serviciilor, precum și depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie.

În urma activităților desfășurate, au fost controlate 41 de autovehicule, fiind depistate cu nereguli și imobilizate 2 autoturisme. Totodată, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3440 lei pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice și nerespectarea legislației privind transportul în regim de taxi”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Covasna. 

Aceeași sursă informează și că scopul acțiunilor derulate de polițiști este prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea de către participanții la trafic a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. 

Sursa foto: Facebook/Grup Protecția Consumatorilor Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.