ACTUALITATE 8 iunie 2022

Peste 30 de apeluri la 112 de la începutul anului care semnalau prezența urșilor în județ

de David Leonard Bularca | 1050 vizualizări

În ce zone au intervenit autoritățile 

De la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat 33 de apeluri la 112 care semnalau prezența urșilor în diferite zone ale județului. De fiecare dată au fost trimise echipaje de intervenție la fața locului, au transmis, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna. 

„De la începutul anului 2022 până în prezent, la nivelul inspectoratului au fost înregistrate un număr de 33 apeluri la 112 și de fiecare dată a fost trimis un echipaj de intervenție”, se arată în răspunsul primit marți, 7 iunie, de redacția noastră, semnat de plutonierul-adjutant șef al IJJ Covasna, Ionel Mănăilescu. 

Astfel, s-a intervenit pentru îndepărtarea urșilor în aproape 20 de zone din județ. 

„Am intervenit în urma apelurilor 112 în localitățile: Arcuș, Turia, Întorsura Buzăului, Cernat, Zăbala, Araci, Sfântu Gheorghe, Covasna, Bixad, Ghelința, Ojdula, Valea Crișului, Balvanyos, Bixad, Sărmaș, Sita Buzăului, Târgu Secuiesc, Turia”, au precizat cei de la IJJ Covasna. 

„Sunt înregistrate apeluri și intervenim atât ziua cât și noaptea, numărul acestora pe timp de zi sau pe timp de noapte fiind aproape egal”, conform autorităților. 

În luna mai a acestui an, Ministerul Mediului a emis o derogare pentru împuşcarea a 13 urşi care creau probleme în 11 localităţi din judeţul Covasna. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sandor Szakacs, 8 iunie 2022
Tanczos Barna fa ceva !!! Inainte sa ajungi ministru, ne-ai promis mure si zmeura, acum ca esti ministru, ne dai urzici si spini !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.