ACTUALITATE 19 august 2021

Peste 3 milioane de lei veniți de la Guvern pentru calamitățile din județul Covasna

de David Leonard Bularca | 1186 vizualizări

Pentru ce zone au venit banii 

Județul Covasna a primit 3,2 milioane de lei pentru refacerea unui pod și a unui zid de sprijin din Comuna Malnaș, distruse de calamitățile din luna mai, a anunțat miercuri președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor.

 „Este vorba despre o sumă de 3,2 milioane de lei, care ne-a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului 778 din 21 iulie. Este vorba despre o sumă pentru UAT-uri afectate de calamități naturale. În mai, în comuna Malnaș, localitatea Malnaș Băi, a luat viitura un pod. În plus, spre Hatod s-a afectat zidul de sprijin. Pentru aceste două locații am solicitat sume de sprijin din partea Guvernului pe care le-am primit”, a spus președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, în timpul ședinței de miercuri.

Tamás Sándor a precizat și că în momentul în care banii au fost primiți de la Guvern nu era stabilită o ședință de Consiliu Județean, astfel că a dat o dispoziție prin care banii au fost adăugați la bugetul județului. Respectiva dispoziție fost aprobată, cu unanimitate de voturi, de consilierii județeni. 

„Nu era atunci ședința Consiliului, este o posibilitate legală de a aproba această sumă și de a lua în bugetul nostru prin dispoziția președintelui care ulterior trebuie adoptată de Consiliul Județean”, a explicat președintele. 

În iulie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a adoptat un raport privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în 27 mai a.c., în Malnaș. Acesta prevedea că au fost afectate drumuri, gospodării și alte obiective, respectiv că pagubele se ridică la peste 4,7 milioane de lei.

Conform Hotărârii de Guvern cu numărul 778 din 21 iulie a.c., au fost alocați aproape 149 de milioane de lei din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru localitățile din țară afectate de calamități. 

Sursa foto: ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.