ACTUALITATE 12 iulie 2021

Pagube de peste 4,7 milioane de lei, după inundația din mai de la Malnaș

de Iulia Drăghici - Taraș | 1531 vizualizări

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a adoptat săptămâna trecută un raport privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în 27 mai a.c., în Malnaș. Au fost afectate drumuri, gospodării și alte obiective, iar pagubele se ridică la 4.711.000 de lei. 

Toate acesta au fost cauzate de o ploaie torențială de aproximativ 40 de minute și a scurgerilor de pe versanți în pârâul Bormezo, necadastrat, aflat de-a dreapta Râului Olt, arată documentele oficiale. 

În după amiaza zilei de 27.05.2021 în arealul care cuprinde localitățile Micfalău și Malnaș Băi, într-un interval de 40 de minute (17.20-18.00) a plouat torențial și abundent. La stația hidrometrică Micfalău (aflată la 2 km în linie dreaptă de centrul localității Malnaș Băi), în acest interval înregistrându-se o cantitate de 25 l/mp”, se arată în raportul adoptat în 7 iulie de CJSU Covasna. 

Au fost afectate, printre altele, 14 anexe gospodărești, două obiective economice, un obiectiv cultural, trei podețe și traversări pietonale, dar și 800 de metri de drumuri județene. 

Tot în raport se mai arată și că „zidul de sprijin de pe pârâul Bormezo a fost distrus aproape în întregime”, iar la „Concluzii și aprecieri” se arată că „albia pârâului Bormezo trebuie mărită prin lărgire pentru a putea tranzita un volum de apă mai mare la viituri”. 

Un bilanț prezentat săptămâna trecută de Prefectura Covasna arată că doar reparațiile la opt structuri hidrotehnice afectate de inundațiile recente se estimează la alte 5,4 milioane de lei. Valoarea totală a pagubelor înregistrate după inundațiile din 18 – 20 iunie urmează încă să fie stabilită. 

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.