ACTUALITATE 13 februarie 2017

Peste 160 de câini din zona Sfântu Gheorghe așteaptă să fie adoptați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1242 vizualizări

Peste 160 de câini din zona oraşului Sfântu Gheorghe sunt pregătiţi să îşi găsească familii. Peste 130 dintre aceştia sunt închişi la Adăpostul de la Câmpu Frumos şi alţi 30 se găsesc în grija membrilor Asociaţiei pentru câini fără stăpân – AMY din Sfântu Gheorghe. Procedura de adopţie de la adăpost este simplă şi necesită doar buletinul persoanei care doreşte să adopte.

„Dacă luăm un câine de la adăpost, salvăm nu doar viaţa câinelui adoptat, ci în acelaşi timp asigurăm altui câine locul în adăpost şi, mai departe, şansa de a fi adoptat. Un alt avantaj este acela că între stăpân şi câinele adoptat se formează o legătură specială. Dacă acceptăm în inima şi în casa noastră un „suflet orfan”, în cele mai multe cazuri se formează o relaţie care se bazează pe loialitate pe viaţă, iubire şi atenţie. Ca să ne putem decide ce fel de câine ne dorim, trebuie să ştim dinainte ce aşteptăm de la el: să alerge cu noi, să aibă grijă de casă, să fie partenerul unei persoane mai în vârstă însoţind-o la plimbări şi aşa mai departe”, transmite AMY printr-o postare pe Facebook.

Asociaţia pentru câini fără stăpân AMY mai notează şi faptul că este necesar să ne pregătim în prealabil pentru noul membru al familiei, asigurându-i un spaţiu al lui şi diverse obiecte pentru îngrijire.

„Este foarte important să găsim câinele potrivit, chiar dacă e necesar să vizităm de mai multe ori adăpostul. Câinele adoptat va fi un nou membru al familiei, aşa că trebuie să ne pregătim pentru el. Avem nevoie de zgardă, lesă, perie, coteţ, odorizant şi soluţii de curăţat. Să nu uităm că schimbarea este mai stresantă pentru câine decât pentru noi”, subliniază AMY.

Adopţia unui câine înseamnă responsabilitate

Reprezentanţii Asociaţiei pentru câini fără stăpân AMY subliniază înainte de toate că adopţia unui câine este o responsabilitate majoră, care implică timp şi resurse financiare, fiind o decizie luată pentru toată viaţa.

„Întrebaţi-vă înainte de toate dacă sunteţi sigur că acum este momentul potrivit pentru o responsabilitate aşa de mare. Sunteţi convins că aveţi posibilitatea financiară de a întreţine un câine? Înainte să adoptaţi, să vă consultaţi cu un veterinar despre cât va costa să fiţi un stăpân răspunzător. (...) Pentru un câine din adăpost, adopţia este oportună pentru că el nu doreşte nimic altceva decât o casă primitoare şi un stăpân iubitor. (...) Şi câinii au suflet, amintiri, şi ei au nevoie de grija şi atenţia ta, ceea ce necesită timp. (...) Dacă ai ales bine şi responsabil, mulţi ani vei avea cel mai bun şi loial membru al familiei”, transmit aceştia.

Detalii suplimentare privind adopţia pot fi obţinute de la voluntarii Asociaţiei pentru Câini fără Stăpân AMY sau direct de la adăpost. Programul de vizită este, potrivit TEGA, de luni până vineri între orele 10:00-18:00, sâmbătă și duminică între 10:00-14:00.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.