ACTUALITATE 19 octombrie 2021

Peste 100 de persoane au susținut examenul practic auto la Târgu Secuiesc, cu examinatori din Vaslui

de David Leonard Bularca | 1787 vizualizări

Șapte polițiști de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Vaslui s-au aflat la sfârșitul săptămânii trecute, pe 16 și 17 octombrie, la Târgu Secuiesc, pentru a le veni în sprijin colegilor din județul Covasna. Astfel, la examinarea pentru proba practică a celor care și-au dorit să obțină permisul de conducere au fost evaluați 110 candidați. Dintre aceștia, 72 au promovat, a anunțat Prefectura Covasna.

„În perioada 16-17 octombrie, cu ajutorul a 7 polițiști de la SPCRPCIV Vaslui, 110 persoane din Târgu Secuiesc au dat examenul la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, și au fost efectuate 153 de operațiuni pe linie de înmatriculări. Felicitări celor 72 de șoferi care au luat cu succes examenul (promovabilitate 65%), și mulțumiri Instituției Prefectului - Județul Vaslui și SPCRPCIV Vaslui”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Nu este pentru prima dată când examinatorii din județul Covasna sunt ajutați de colegii lor din alte zone ale țării. Pe 9 și 10 octombrie, opt polițiști din Mureș au evaluat candidații din Sfântu Gheorghe.

Mai înainte, la sfârșitul lunii septembrie, alți șase polițiști de la Vaslui au venit în sprijinul examinatorilor din județul Covasna. Atunci au reușit să testeze împreună 216 persoane. Asta în condițiile în care, într-o săptămână obișnuită, pot susține proba de traseu cam 90 de persoane.

Peste 500 de absolvenți ai școlilor de șoferi din județul Covasna au fost examinați cu sprijinul polițiștilor veniți din alte județe, după cum nota Agerpres pe 13 octombrie. 

Problema timpilor mari de așteptare între programările dintre momentul promovării examenului teoretic și cel al probei practice pentru obținerea permisului de conducere în județul Covasna, care a fost, de exemplu, și de peste patru luni la Târgu Secuiesc sau trei luni la Sfântu Gheorghe, pare așadar că își găsește soluții. Autoritățile speră ca în noiembrie timpul de așteptare să fie unul normal.

Atât numărul mare de persoane care vor să obțină permis de conducere, dar și pandemia, care a impus restricții și distanțare, puse la un loc cu numărul mic de examinatori (patru în județul Covasna), au dus la situații în care candidaților la examen le expira școala de șoferi până să apuce să dea măcar de două ori examenul practic.

Sursa foto: Prefectura Covasna – Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.