ACTUALITATE 23 octombrie 2016

Peste 10.000 de ouă cu Salmonella, retrase de DSVSA Covasna de la vânzare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1121 vizualizări

Peste 10.000 de ouă infectate cu bacteria Salmonella au fost retrase duminică dimineaţa de la comercializare în judeţul Covasna, după ce inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna au primit o alertă prin Sistemul Rapid de Alertă Naţională.

„În mai puțin de două ore de la primirea alertei peste zece mii de ouă au fost retrase de la comercializare din județul Covasna. Ouăle proveneau din Polonia și erau infectate cu bacteria Salmonella enteritidis, principalul agent cauzal al toxiinfecțiilor alimentare. În urma infecțiilor cauzate de această bacterie, după o perioadă de incubație de 6-48 ore, pot apărea vomismente, dureri de cap, apoi diaree apoasă sau chiar cu strii de sânge, febră și convulsii”, arată un comunicat de presă al DSVSA.

Potrivit aceleiaşi surse, şi ciocolata a fost vizată de alerta rapidă la nivel naţional, din cauza unor substanţe chimice periculoase. „La aceeași dată s-a primit și o altă alertă, de data aceasta era vorba de un sortiment de ciocolată care trebuia retras imediat de la comercializare. Analizele de laborator indicau prezența unor substanțe chimice periculoase pentru consumatori. Operatorii economici au colaborat imediat cu autoritățile. Ancheta este în curs de desfășurare”, informează DSVSA.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 24 octombrie 2016
Au fost retrase de la comercizliare dupa ce multa lume le-a cumparatat, probabil! Halal grija pentru siguranta cetatenilor, NU verifica nimeni in tara asta ce intra in tara, putem cumpara otrava citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.