ACTUALITATE 1 noiembrie 2016

Persoana care a spânzurat un câine în pădurea de lângă Simeria, identificată de poliţişti

de Iulia Drăghici - Taraș | 1106 vizualizări

Poliţia municipiului Sfântu Gheorghe a identificat persoana care a spânzurat un câine din rasa comunitară într-un copac din pădurea de lângă cartierul Simeria. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 17 ani, domiciliat în reşedinţa de judeţ.

„În urma investigațiilor efectuate s-a reușit identificarea unui tânăr în vârstă de 17 ani, domiciliat în Sfântu Gheorghe, bănuit de comiterea acestei fapte. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Fapta este pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau amendă”, arată un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Covasna.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 29 octombrie, în pădurea de lângă cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe, o femeie a descoperit cadavrul unui câine spânzurat de un copac. Aceasta a anunţat membrii Asociaţiei pentru câini fără stăpân AMY, care la rândul lor au sesizat Poliţia Locală şi IPJ Covasna.

Acțiune de protest împotriva violenţelor contra animalelor

Membrii Asociației pentru câini fără stăpân AMY din Sfântu Gheorghe au solicitat marți dimineața autorităților locale permisiunea de a organiza un protest pașnic pentru a promova ideea că violenţele împotriva animalelor nu sunt permise într-o societate civilizată şi că fapte precum cea descoperită sâmbătă nu trebuie să se mai repete.

Dacă se va acorda permisiunea, protestul, la care se aşteaptă să participe circa 50 de persoane, va avea loc vineri, 4 noiembrie, între orele 16 și 17 în Noua Piaţă Centrală a oraşului Sfântu Gheorghe.

„Am depus actele. Mi-au zis că o să se adune o comisie, cu membri de la Primărie şi Jandarmerie şi în 48 de ore trebuie să decidă şi să mă informeze şi pe mine. Dacă vor refuza cererea mea, atunci vom ieşi tot acolo, în faţa teatrului, timp de 15 minute, pentru că pentru atât nu trebuie autorizaţie şi nu vom încălca nicio lege”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei pentru câini fără stăpân AMY, Pora Kinga.

Protestatarii vor ca prin acțiunea lor să determine aplicarea şi respectarea legislației privind protecția animalelor, dar și mărirea pedepselor pentru cei care se fac vinovați de maltratarea, torturarea și uciderea animalelor.

Coordonatorii Asociaţiei pentru câini fără stăpân AMY au trimis o invitaţie şi primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, de a se alătura acţiunii de protest de vineri.

La anunţul în care se face publică intenţia organizării protestului, publicat pe reţeaua de socializare Facebook, au răspuns oameni chiar şi din judeţul Braşov, care au promis că se vor alătura acţiunii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.