ACTUALITATE 30 octombrie 2016

UPDATE: Cruzime fără margini - câine spânzurat în pădurea de lângă cartierul Simeria!

de Observatorul de Covasna | 3180 vizualizări

Câine spânzurat într-un copac în pădurea de lângă Simeria

Vinovaţii riscă între 3 luni şi un an de închisoare14604861_1685018235142086_6750091577524616566_n

Cruzime fără margini descoperită în pădurea de lângă cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe! O femeie care îşi plimba sâmbătă dimineaţa câinele prin această pădure a găsit un alt câine spânzurat într-un copac. Aceasta a anunţat membrii Asociaţiei pentru câini fără stăpân AMY, care la rândul lor au sesizat Poliţia Locală şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna. Fapta se cercetează sub aspectul de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, iar cei vinovaţi pot risca între 3 luni şi un an de închisoare.

„Sâmbătă dimineaţă în jurul orei 10 a venit un apel prin 112 prin care am fost sesizaţi că în pădurea din apropierea cartierului Simeria se află un câine spânzurat într-un copac. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie. S-a efectuat cercetarea la faţa locului şi se fac în continuare cercetări sub aspectul de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept. Infracţiunea e prevăzută de legea 205/2004. Pedeapsa este închisoarea de la 3 luni până la un an sau amendă judiciară, aplicată de instanţa de judecată. Se fac cercetări pentru identificarea persoanelor care au săvârşit această faptă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna, Nicoleta Marin.

Potrivit acesteia, astfel de cazuri nu au mai fost sesizate până acum Poliţiei.

„Vă rog daţi mai departe poate cineva recunoaşte căţelul şi aşa poate ajuta la prinderea criminalilor care au torturat, maltratat şi omorât un suflet nevinovat”, îndeamnă Asociaţia pentru câini fără stăpân AMY, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, unde sunt postate câteva fotografii de la faţa locului.

În mai puțin de o zi, postarea Asociației a fost distribuită de aproape 500 de persoane şi a fost comentată de alte sute de oameni din ţară şi străinătate, cerând fie ca vinovaţii să fie pedepsiţi, fie ca legile privind protecţia animalelor să fie înăsprite.

„Rămân mută în fața acestor atrocități. Un urlet de durere, care aş vrea să ajungă la cei care pot să pună capăt acestora. Până când, Doamne, până când trebuie să plătească aceste suflete?! Oprește, Doamne, aceste crime! Numai tu le mai poți apăra de acești monștri. Noi oamenii, din păcate, nu suntem uniți să putem pune capăt acestor crime”, a scris cineva pe reţeaua de socializare.

„Unii oameni chiar au înnebunit? Cum pot fi atât de cruzi, de neimaginat ce oameni trăiesc printre noi. Sărăcuţul de el, în ce chinuri a murit”, a comentat altcineva la postarea Asociaţiei AMY.

Sursa foto: Facebook, Asociaţia pentru câini fără stăpân AMY.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.