ACTUALITATE 2 august 2018

(Update) Percheziții în județul Covasna, într-un dosar de spălare a banilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1200 vizualizări

Acțiunea, coordonată de IPJ Mureș, s-a derulat în 5 județe, printre care și Covasna

UPDATE: În urma acțiunii, 59.640 fire ţigarete, 20.713,8 litri alcool, 4.000 de lei și un autoturism de teren au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş şi a fost identificată o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse, în urma percheziţiilor efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de achiziţie şi deţinere produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum şi de spălarea banilor.

Polițiștii din Mureș au efectuat miercuri, 1 august, 24 de percheziții, în 5 județe, la sediile unor firme și la domiciliile mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 500.000 de lei, prin infracțiuni economice. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere.

„Activitatea a fost coordonată de IPJ Mureș și Direcția de Investigare a Criminalității Economice. (...) La noi au fost efectuate 9 percheziții, în urma cărora au fost ridicate circa 8.000 de pachete de țigări și 120 de litri de alcool. La activitate au participat 14 polițiști de la IPJ Covasna”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj – Marin, care a mai precizat că din județul Covasna nu au fost persoane conduse la audieri sau reținute.

La data de 1 august a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au afectuat 24 de percheziții în județele Mureş, Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de achiziţie și deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum și spălarea banilor.

„În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2018, atât membrii unei grupări, cât şi reprezentanţii unor firme, ar fi produs alcool pe raza județelor Maramureș și Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza județelor Mureș, Covasna și Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali.

Sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, achiziţia de imobile şi autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 500.000 de lei”, arată un comunicat de presă de pe site-ul Poliției Române.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.