ACTUALITATE 29 octombrie 2010

Pentru a lucra peste graniţă, covăsnenii pot învăţa limbi străine la AJOFM

de Monica Vrânceanu | 66 vizualizări
Foarte puțini covăsneni aleg să plece în străinătate prin Agenția de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), în ultima perioadă din județul nostru plecând cu contracte prin Agenție numai 10 persoane. Acest fenomen se explică, probabil, prin condițiile mult mai stricte aplicate acestor contracte față de cele aplicate în contractele oferite de agențiile private. Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că săptămânal

Foarte puțini covăsneni aleg să plece în străinătate prin Agenția de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), în ultima perioadă din județul nostru plecând cu contracte prin Agenție numai 10 persoane. Acest fenomen se explică, probabil, prin condițiile mult mai stricte aplicate acestor contracte față de cele aplicate în contractele oferite de agențiile private.

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că săptămânal, la nivel național apar în jur de cinci-șapte locuri de muncă în străinătate, AJOFM-urile ducând o adevărată „bătălie” pentru plasarea solicitanților către acestea.

Potrivit lui Kelemen Tibor, pentru că majoritatea locurilor de muncă sunt pentru Germania și Anglia, în domeniul îngrijirii la domiciliu, respectiv al baby-sittingului, prima condiție pentru acestea este cunoașterea limbii germane sau a celei engleze, după caz.

„Celor care vor să lucreze în aceste țări li se cere să poată vorbi limba, să facă eventual și menajul, să locuiască în același imobil cu persoana pentru care vor lucra și să nu fumeze. În Germania, de exemplu, cele mai multe locuri de muncă sunt în zona bogată a Sudului, în zone rurale unde nu au nici măcar semnal la telefon sau conexiune la Internet. Salariile sunt însă foarte bune, oamenii putând rămâne lunar cu o mie de euro în mână”, a explicat Kelemen Tibor.

Pentru a veni în ajutorul celor care vor să lucreze în străinătate, AJOFM Covasna va organiza, în perioada următoare, cursuri de limba engleză și germană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.