ACTUALITATE 25 august 2015

Pensiune amendată pentru cazare peste capacitatea autorizată

de Agerpres | 678 vizualizări

Proprietarii unei pensiuni din localitatea Cernat, care găzduiesc o tabără de muzică populară, au fost amendaţi de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Covasna cu suma de 5.000 de lei pentru mai multe nereguli, printre care nerespectarea capacităţii de cazare autorizate.

Comisarul şef-adjunct Mircea Diacon a precizat că pensiunea este clasificată şi autorizată pentru 19 locuri, dar luni, la data efectuării controlului, în tabără se aflau 40 de persoane, copii şi adulţi.

Potrivit acestuia, printre neregulile sesizate s-au mai numărat existenţa unor produse cu termenul de valabilitate depăşit, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi etichetare a alimentelor, lipsa meniului şi a informaţiilor specifice unităţilor de cazare.

Luna aceasta, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Covasna a mai amendat organizatorii unei tabere de dans popular şi ai unui festival pentru copii desfăşurate în localitatea Cernat, precum şi ai unei tabere private din satul Chiuruş, cu suma totală de 7.000 de lei. Printre deficienţele constatate s-au numărat lipsa autorizaţiei de funcţionare emise de Direcţia de Sănătate Publică, preţuri şi pliante afişate numai în limba maghiară, lipsa regulamentelor de funcţionare şi a informaţiilor privind modul de utilizare a echipamentelor de agrement, locuri de cazare inadecvate, în paturi suprapuse într-un spaţiu restrâns sau pe saltele aşezate direct pe podea, lipsa meniului şi a gramajului.

De asemenea, a amendat cu 10.000 de lei Centrul de agrement de la Zăbala, pentru condiţii necorespunzătoare de cazare şi pentru nerespectarea normelor de igienă şi sănătate publică. Inspectorii au constatat, printre altele, că paturile aflate în căsuţele din lemn în care erau cazaţi copiii erau vechi şi degradate, lenjeria era murdară şi ruptă, mobilierul exfoliat, geamurile şi pereţii murdari.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.