ACTUALITATE 21 februarie 2017

Aglomeraţie de Paşti în pensiunile din judeţul Covasna

de Agerpres | 1760 vizualizări

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) prognozează că pensiunile vor fi mult mai solicitate şi aglomerate anul acesta, în perioada sărbătorilor de Paşti, având în vedere că Învierea Domnului va fi sărbătorită simultan de catolici şi ortodocşi, şi recomandă turiştilor să-şi facă din timp rezervări.

Vicepreşedintele ANTREC, Daragus Attila, a declarat că localitatea Turia, de care aparţine şi staţiunea Balvanyos, se află pe locul al doilea în topul celor mai vizitate localităţi din judeţul Covasna, după staţiunea Covasna, zona fiind preferată îndeosebi de turişti din Bucureşti şi din Sudul ţării.

Daragus Attila, care este şi primarul comunei Turia, a mai spus că aproape 40% dintre locurile de cazare aflate în pensiunile agro-turistice din zonă au fost deja rezervate pentru perioada Paştelui, precizând că preţurile au fost menţinute la nivelul anului anterior.

„Noi credem că pensiunile o să fie suprasolicitate pentru că şi la catolici şi la ortodocşi Paştele cade deodată. (...) Normal că pregătim obiceiurile din Curbura Carpaţilor şi din Secuime, dar suntem atenţi şi la bucătăria românească şi important e ca turistul să fie mulţumit, să găsească ce a vrut, dar şi ceva în plus. (...) Le recomandăm turiştilor să îşi facă rezervări din timp, dacă vor să prindă loc liber la pensiuni. (...) Preţurile au rămas ca anul trecut, sunt foarte flexibile (...). În general, oamenii se uită la preţ şi noi tot timpul încercăm să fim mai ieftini decât Valea Prahovei, pentru că din direcţia aceea ne vin turiştii”, a spus Daragus Attila.

Potrivit acestuia, anul turistic recent încheiat a fost unul bun şi se speră ca şi 2017 să se ridice cel puţin la acelaşi nivel.

„A fost un an destul de bun, a fost o vară destul de caldă şi în judeţul Covasna, noi fiind în Curbura Carpaţilor, atunci merge bine în turism când e cald sau când e zăpadă. Am avut şi zăpadă, am avut şi vară frumoasă şi am avut turişti destul de mulţi. Comuna Turia şi Balvanyos sunt pe locul doi din judeţ în ce priveşte numărul camerelor rezervate de turişti, oficial prin statistică, aşa că mergem înainte”, a mai spus vicepreşedintele ANTREC.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.