ACTUALITATE 16 mai 2023

Patru intervenții ale pompierilor covăsneni într-o singură zi

de David Leonard Bularca | 12420 vizualizări

Pompierii covăsneni au intervenit duminică, 14 mai, pentru stingerea a patru incendii în Sfântu Gheorghe și Zălan. S-a intervenit la o anexă gospodărească, la subsolul unei case abandonate, la o stivă de lemne și la o locuință. În urma incendiilor, s-au înregistrat doar pagube materiale, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna.

„Duminică de foc pentru pompierii covăsneni!

Echipaje operative cu 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe au intervenit în cursul zilei de duminică, 14 mai, pentru stingerea a patru incendii izbucnite pe raza localității noastre după cum urmează:

În jurul orei 02:00, salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în localitatea Sfântu Gheorghe. 

În urma evenimentului, a fost afectată o magazie confecționată din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cauza probabilă fiind efectul termic provenit de la o țigară nestinsă”, au anunțat reprezentanții ISU Covasna. 

Un alt incendiu a avut loc în jurul orei 8:00, iar altul în jurul orei 21:00.

„În jurul orei 08:00, a avut loc un incendiu, care s-a manifestat la subsolul unei locuințe abandonate în localitatea Sfântu Gheorghe. Jarul, provenit cel mai probabil de la o țigară nestinsă, a dus astfel la aprinderea materialelor textile din interiorul locuinței. Incendiul a fost lichidat în scurt timp.

În jurul orei 21:00, o stivă de lemne a fost cuprinsă de flăcări în localitatea Sfântu Gheorghe, în urma jarului provenit de la o țigară”, conform aceleiași surse. 

Pompierii au intervenit și pentru stingerea focului izbucnit la acoperișul unei bucătării de vară din Zălan.

„De asemenea, în jurul orei 23:00, un alt incendiu s-a produs la o locuință în localitatea Zălan.

La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperișul bucătăriei de vară. Acesta a pornit cel mai probabil ca urmare a utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire”, au mai transmis reprezentanții ISU Covasna. 

Din fericire, în urma celor patru incendii, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. 

Sursa foto: ISU Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.