ACTUALITATE 28 februarie 2022

Parteneriat între CJ și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

de David Leonard Bularca | 906 vizualizări

Scopul este acela de a sprijini și realiza proiecte științifice în domeniul tratamentelor balneare și nu numai

Consiliul Județean (CJ) Covasna va încheia un parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Scopul acestuia va fi inițierea și sprijinirea realizării de proiecte științifice în domeniul tratamentelor balneare, a apelor minerale, medicinale, dar și a „băilor tradiționale secuiești” (de exemplu Băile Apor, Băile Csiszár la Băile Balvanyoș, Baia lui Moș Martin la Bățanii Mici etc.)” din județ. Proiectul a primit undă verde din partea consilierilor județeni în cea mai recentă ședință a CJ, care a avut loc joi. 

„Este în interesul județului să stabilim bazele pentru cercetare științifică în domeniul tratamentelor balneare, a compozițiilor apelor medicinale și a băilor tradiționale din zona noastră. Noi am avut discuții prealabile, avem un acord de principiu cu Universitatea „Carol Davila”. Dacă Consiliul binevoiește în a ne sprijini în acest demers, atunci săptămâna viitoare, joi, probabil deja o să semnăm cu domnul rector la București acest acord, care este parte integrantă a hotărârii”, a spus președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, înainte ca aleșii covăsnenilor să voteze în unanimitate proiectul de hotărâre.

În acte se specifică faptul că pentru fiecare acțiune realizată în cadrul parteneriatului se va întocmi o fișă de activitate, pentru stabilirea clară a obiectivelor, dar și a altor aspecte. 

Totodată, acest parteneriat, odată semnat, va avea valabilitate cinci ani, cu posibilitatea de prelungire. 

Sursa foto: captură de ecran Tamás Sándor / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.