ACTUALITATE 3 martie 2016

Parteneriat între autorităţile întorsurene şi un grup de la Universitatea din Bucureşti

de Iulia Drăghici - Taraș | 435 vizualizări

Primăria din Întorsura Buzăului desfăşoară un parteneriat cu Radu Baltasiu, profesor la Facultatea de Sociologie a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice (CESPE) al Academiei Române, şi cu 12 studenţi ai acestuia, în vederea realizării unui studiu care vizează zona oraşului Întorsura Buzăului.

Prima vizită a grupului de studenţi - cercetători din Bucureşti, numită de aceştia „Şcoala de iarnă”, a avut loc la sfârşitul lunii februarie, în perioada în care s-a desfăşurat Balul Portului Popular de la Întorsura Buzăului.

„Am discutat cu domnul Baltasiu şi aş vrea să facem un studiu legat de psihologia întorsureanului, ca nevoie, ca raportare. Pe de o parte, întorsureanul este un om foarte harnic, dar în acelaşi timp şi foarte închis. Nu poţi să construieşti un viitor cu un om care priveşte numai în trecut. Acum au venit să ne cunoaştem, să cerceteze zona şi problemele, aşa în mare. În vară vor veni din nou şi vor sta o lună de zile. Sper să scoatem un studiu interesant pentru că trebuie să ne cunoaştem, să ne ştim nevoile, să avem date concrete de la care putem să începem să rezolvăm unele probleme din comunitate”, ne-a spus primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

„Este vorba despre aprofundarea unor subiecte care se fac mai puţin sau deloc în facultate, pe diferite problematici legate de cultura română şi universală. Este un alt context de predare, corelat cu drumeţii şi vizite la obiective de interes cultural şi turistic. Proiectul are în vedere conexarea studentului familiarizat cu o educaţie foarte standardizată cu o educaţie de altă natură, care aprofundează ţintit anumite subiecte”, ne-a declarat profesorul universitar Radu Baltasiu.

Potrivit viceprimarului întorsurean Ştefan Platon, în a doua jumătate a lunii februarie grupul a venit şi a stat vreo cinci zile. „Au făcut cursuri ca la facultate şi au avut program de deplasare în toată zona. S-au interesat despre cultură, economie, fostele fabrici, nivel de trai şi altele. O să facă un studiu asupra zonei”, ne-a spus Platon.

Sursă foto: www.intorsura.ro

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.