ACTUALITATE 16 septembrie 2014

Palatul Copiilor şi-a deschis porțile

de Székely Emőke | 220 vizualizări

Se fac înscrieri gratuite la toate secțiile din județ, iar oferta este bogată

Au început înscrierile la cercurile din cadrul Palatului Copiilor, iar directorul Kerekes Jenő spune că așteaptă părinții să vină și să își dea copiii la diferite activități, mai ales că acestea sunt de calitate și gratuite. Anul trecut la activitățile oferite de Palat au participat la nivel județean 3.900 de copii, dintre care mulți au fost la concursuri de unde s-au întors cu premii.

Palatul copiilor dans modern 2014 - 1

20 de cercuri la Sfântu Gheorghe

Paleta cercurilor este foarte variată la Sfântu Gheorghe, și cu toate că cercurile nu s-au schimbat față de anul trecut, numărul orelor a crescut la unele discipline, de exemplu la înot. Directorul Kerekes Jenő spune că interesul pentru înot a crescut mult, și poate va fi nevoie de încă o suplimentare de ore. „Foarte mulți părinți se interesează pentru înot, interesul este din ce în ce mai mare. Pe lângă asta avem așa zisele cercuri la modă, care sunt foarte populare, cum ar fi dansul modern și dansul popular, kartingul sau electronica, acestea se bucură de succes de ani de zile” – ne-a declarat Kerekes Jenő. Acesta a spus că și anul acesta vor fi cercuri de modelism, protecția mediului, muzică ușoară, foto-video, sculptură, tenis de masă, etnografie, ecoturism, șah sau ornitologie.

Din elev în profesor

Kerekes Jenő a spus că în ceea ce privește cadrele didactice, anul acesta s-au alăturat colectivului două cadre titulare, dintre care unul este o fostă elevă a Clubului. „Vă dați seama că mă bucur că s-a întors. Astfel vedem că activitatea pe care o desfășurăm este una apreciată, care aduce rezultate. Scopul nostru este acela de a-i face pe copii să se simtă bine și să învețe mai mult prin joacă. Iar pentru asta cadrele didactice trebuie să se dăruiască acestei meserii, pentru că nu este ușor să faci deplasări cu copiii la sfârșit de săptămână, de exemplu” – spune directorul.

Profesorii însă se implică, și sunt apreciați atât de părinți cât și de copii. Molnár Enikő predă dans modern la Palat și spune că își iubește munca deși nu este ușor să stăpânești grupuri mari de copii. „Mă copleșesc cu dragoste, nu mai am loc în dulap pentru desenele pe care mi le fac, ce poate fi o satisfacție mai mare decât asta? Plus că am semnale de la părinți că majoritatea copiilor de anul trecut s-au reînscris, sau se vor reînscrie la dans” – ne-a declarat Enikő. Anul trecut ea a pregătit mai multe apariții publice cu copiii de la dans, una dintre grupe a dansat pe scena Autoliv la Zilele Sfântu Gheorghe în timpul concertului Rednex. Pe lângă asta i-a dus pe copii la diferite concursuri de gen, de unde s-au întors cu premii. Activitatea de profesor de dans nu se rezumă doar la ora în sine, ci are și laturi mai puțin cunoscute, însă solicitante. „Mereu trebuie să le aduc ceva nou, să inventez coregrafii noi, plus la fiecare apariție copiii trebuie îmbrăcați, costumele trebuie gândite și realizate în așa fel încât costul să fie cât mai mic” – spune profesoara.

Palatul copiilor folclor 2014 - 2

Gamă variată și în alte orașe

Palatul Copiilor are cluburi în toate orașele din județ, iar oferta este corelată cu cererea părinților. Sunt de exemplu discipline care într-un oraș merg, iar în altul nu, cum ar fi cercul de informatică – nu are adepți la Sfântu Gheorghe, motiv pentru care nici nu există, însă la Întorsura Buzăului, Covasna și Baraolt este la căutare. „Cred că în mare parte depinde de profesor. Dacă acesta găsește metode prin care să motiveze copiii, să le capteze atenția, atunci cercul are succes. De fapt această regulă este valabilă pentru fiecare cerc în parte, nu doar în cazul celui de informatică” – spune directorul Kerekes Jenő. Iată oferta pentru cluburile din județ: Întorsura Buzăului – muzică, informatică, tenis de masă, orientare turistică și schi, dans popular și dans modern. Covasna – modelare, dans modern, dans popular, informatică și sculptură în lemn. Târgu Secuiesc – muzică, dans de majorete, aerobic, electronică, modelism. Baraolt – dans modern, dans popular, mâini îndemânatice, informatică și electronică.

Palatul copiilor karting 2014 - 1

Părinți mulțumiți

Kovács Anikó are doi copii, un băiețel de 7 ani și o fetiță de 9. Spune că până acum nu și-a înscris copiii la niciun cerc, dar că la recomandarea altor mame o va face. „Pentru fetiță m-am gândit la ceva dans, să vedem ce vrea și ea, prietenele ei sunt la dans popular, dar ea ar vrea mai mult dans modern, iar pentru băiat ar fi bine ori un sport, ori ceva tehnic, urmează să decidem de comun acord” – ne-a declarat femeia. Mama unei alte fetițe spune că și-a înscris copilul la dans și nu îi pare rău. „Recomand tuturor activitățile de la Palatul Copiilor. Cu siguranță dezvoltă abilitățile copiilor, plus de asta cât timp sunt acolo, nu stau la calculator sau în fața televizorului” – spune tânăra mamă.

Perioada de înscrieri la cercurile de la Palatul Copiilor este până pe 26 septembrie de luni până vineri între orele 13-17. Directorul Kerekes Jenő spune că se pot înscrie copii de la 5 ani în sus, dar depinde de cercul ales, pentru că la karting, de exemplu, un copil de 5 ani nu ajunge la pedale, așadar cel mai bine e să întrebați. Și dacă nu v-ați decis încă la care cerc să vă înscrieți copiii și doriți să aruncați o privire în activitatea Palatului, vă spunem că în parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe este deschisă o expoziție de fotografii despre cei 60 de ani de activitate ai Palatului Copiilor. Expoziția poate fi vizitată până pe 9 octombrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.