ACTUALITATE 5 mai 2020

Ospătarul.ro: numărul comenzilor online de mâncare a crescut pe timpul pandemiei

de Daniela Luca | 2830 vizualizări

Covăsnenii apreciază și posibilitatea de a plăti online cu cardul 

Chiar dacă în primele săptămâni au fost mai reticenți, covăsnenii au început să comande mâncare acasă din ce în ce mai mult în ultima perioadă, spun cei din spatele platformei online Ospătarul. Aceasta oferă posibilitatea de a alege bucate din meniurile mai multor restaurante din oraș. 

Covăsneanul Sike Csanád, cel care lansat în urmă cu un an platforma Ospătarul, precizează că metoda de plată cu cardul, disponibilă de puțin timp, dar și posibilitatea livrării contactless, adică fără a avea contact cu cel care aduce pachetul, sunt niște măsuri care au fost apreciate de cei care obișnuiesc să efectueze comenzi online de mâncare. 

„Curierul merge cu o cutie în care se pune comanda și merge mai în spate la un metru jumate sau doi, iar clientul poate să preia comanda direct din cutie. Din cauza pandemiei oamenii au fost mai reticenți să facă comenzi în primă fază și de aceea am introdus acest serviciu care este destul de popular. La fel și plata cu cardul. În primele două săptămâni ale pandemiei am observat o scădere, dar după aceea, cu introducerea livrării contactless și a plății cu cardul, am avut o creștere semnificativă. Asta înseamnă că în momentul de față suntem cu peste 35% la numărul comenzilor de dinaintea pandemiei. Comenzile au crescut, oamenii comandă. În ultimele trei săptămâni, fiecare săptămână a fost un nou record. A crescut și numărul comenzilor per restaurant. Evident că restaurantele au vânzări mai puține pentru că au pierdut traficul fizic să zic așa, dar pe livrări au crescut destul de mult. (...) În momentul de față avem lunar câteva mii de comenzi, iar comenzi onorate de când am început avem câteva zeci de mii”, ne-a spus Sike Csanád. 

În prezent, pe platforma Ospătarul sunt 12 restaurante din Sfântu Gheorghe, însă în zilele următoare acestora li se vor alătura altele două. Momentan site-ul este în limba română. Antreprenorul spune că traducerea site-ului în limba maghiară este o prioritate și că aceasta va fi introdusă în următoarele săptămâni. 

Totodată, se pare că majoritatea covăsnenilor care apelează la acest serviciu tind să comande cel mai mult vineri, în timp ce duminică este ziua în care se înregistrează cele mai puține solicitări, a precizat Sike Csanád. De asemenea, numărul comenzilor depinde și de starea vremii spune acesta –  vremea ploioasă este cea care atrage un număr mai mare de clienți. 

Platforma online s-a extins și în Miercurea Ciuc, urmând să se lanseze curând și în Târgu Secuiesc. Restaurantele care vor să se alăture pot completa formularul de contact, disponibil pe site-ul platformei.  

„Este în interesul nostru să avem un portofoliu cât mai mare și este și în interesul restaurantelor pentru că au acces la o bază de date de clienți cu care comunicăm direct de peste 7.000 de oameni doar din Sfântu Gheorghe și care comandă permanent. Clienții au la îndemână mai multe restaurante și pot să își aleagă dintr-o varietate destul de mare de produse, plus că au informații corecte de ultimă oră legate de prețuri. Clientul poate să își salveze adresele. Dacă cineva știe ce dorește să comande, atunci sub 30 de secunde poate să își finalizeze comanda. Avem o colaborare foarte bună cu proprietarii de restaurante pentru că încercăm să facem față și cererilor speciale care pot veni din partea lor. Urmează să implementăm și o pagină separată pentru partenerii care au meniul zilei, dar asta o să mai dureze  puțin”, a mai adăugat antreprenorul. 

Dacă pe platformă comenzile au cunoscut un trend ascendent, unii proprietari de restaurante spun pe de altă parte că numărul celor care comandă acasă a scăzut considerabil, pentru că pandemia i-a „închis” în case și oamenii au mai mult timp la dispoziție să gătească. 

Platforma Ospătarul prevede un comision fix pentru restaurante, iar pentru utilizatori serviciul este gratuit. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.