ACTUALITATE 18 februarie 2013

OPC atenționează asupra unor produse alimentare neconforme

de Monica Vrânceanu | 205 vizualizări

Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) atrage atenția asupra faptului că Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor LAREX a informat asupra unor neconformități sesizate la două produse alimentare. Este vorba despre „Vinul de masă demisec Codruț”, provenit din lotul 5 și având data durabilităţii minimale 25 iulie 2013, îmbuteliat fiind de SC Empiral SRL. În urma analizelor de laborator a reieşit faptul că produsul prezintă un conţinut de zaharuri totale de 0,79 g/l faţă de conţinutul de 4,01 - 12 g/l aferent tipului de vin demisec prevăzut de Normele metodologice.

Cel de-al doilea produs neconform este Untul Gruia, care are un conținut redus de grăsime 60%, fiind distribuit de SC Macromex SRL. Lotul 319-8, având data durabilităţii minimale 14.05.2013, conține produse care au un conţinut de grăsime de 71,3%.

Ministerul Sănătăţii – Direcţia de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică a sesizat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului cu privire la suplimentele alimentare Wow, Mojo Nights, Blue Diamond, Blue Diamond Platinum, Mojo Night Supreme și Casanova Slimdia Revolution. Aceste produse nu deţin autorizaţie de punere pe piaţă în România emisă de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale şi conţin ingrediente nedeclarate precum metocarbamol, dexametazonă, tadalafil, sildenafil și sibutramină.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.