ACTUALITATE 24 februarie 2014

ONG-urile locale, consiliate în pregătirea documentaţiei proiectelor de finanţare ale Primăriei

de Monica Vrânceanu | 79 vizualizări

Organizaţiile non-guvernamentale (ONG) din Sfântu Gheorghe au participat luni la o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local, pentru a primi consiliere cu privire la întocmirea documentaţiei pe care urmează să o depună în vederea obţinerii finanţării pe proiecte. Preşedintele Comisiei, Nemes Előd, ne-a declarat că întâlnirea a vizat clarificarea tuturor aspectelor legate de felul în care se completează cererile de finanţare şi obţinerea unor documente necesare pentru ca dosarele să fie complete. Nemes a subliniat faptul că, pentru a înlesni munca ONG-urilor, comisia a elaborat un nou regulament, formular şi criterii de participare.

„Ne dorim ca în faza de depunere a proiectelor să atragem cât mai multe organizaţii, tocmai pentru a avea o diversitate mare şi pentru a avea de unde alege, prin crearea concurenţei. Unii dintre reprezentanţii ONG-urilor ne-au solicitat inclusiv editarea formularelor de înscriere bilingvă – pentru că nu se descurcă foarte bine cu varianta în română. Pentru acest lucru este însă necesară o hotărâre de Consiliu, ne vom ocupa şi de acest aspect, dar am ales ca deocamdată să mergem pe documentaţia actuală, pentru ca proiectele să nu fie întârziate la finanţare”, a mai spus Nemes Előd.

Potrivit acestuia, în jur de o sută de ONG-uri depun anual proiecte – unele ajung să prezinte şi câte şapte-opt, iar din acestea primesc finanţare aproximativ 50 de organizaţii. În ceea ce priveşte fondul total alocat acestor proiecte, este de 700.000 de lei în 2014, suma urmând să fie împărţită în mod aproape egal pentru cele două etape de proiecte. Prima etapă a început zilele acestea şi se va încheia pe 10 martie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.