ACTUALITATE 18 mai 2016

Olimpicii lui „Eliade”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1089 vizualizări

Atunci când există condiții și interes, lucrurile bune nu se lasă așteptate. Așa s-a întâmplat și la Liceul Tehnologic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, care a avut 12 elevi calificaţi la olimpiadele naţionale din acest an. Sigur că numărul nu ne zăpăceşte de uimire la o primă vedere, însă trebuie să punem în balanţă şi faptul că liceul are doar circa 500 de elevi. Mai mult, anul acesta au fost noutăţi faţă de anii trecuţi, atât printr-o calificare la faza naţională de chimie, cât şi la olimpiada naţională de religie, unde elevii întorsureni au cucerit toate cele patru locuri disponibile judeţului Covasna.

Astfel, olimpicii de la liceul teoretic întorsurean sunt: Iuliana Bocârnea – pregătită de profesoara Voichiţa Neş, pentru olimpiada naţională de franceză; Adriana Aldea şi Mădălina Marin – pregătite de profesoarele Maria Bularca, respectiv Maria Badiu, pentru concursul naţional „Lectura ca abilitate de viaţă”; Bianca Vereguţ şi Andreea Mitrofan – pentru olimpiada de limba română, pregătite de profesoarele Valentina Rusu, respectiv Maria Bularca; Ioan Stroia – la olimpiada naţională de chimie, coordonat de profesoara Doina Pătrunjel; Ioana Solomon – la concursul profesional de chimie „Candin Liteanu”, pregătită tot de profesoara Doina Pătrunjel; Sonia Calcea, Elena Banciu-Tudor, Elena Bragheşiu şi Elena Mitrofan – la olimpiada de religie, pregătite de profesoara Monica Iuliana Munteanu; şi nu în ultimul rând Rareş Neşa – pentru olimpiada de tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, pregătit de profesorii Nicolae Boian şi Alin Neşa.

Olimpiada naţională de chimie, o premieră

Calificarea lui Ioan Stroia la olimpiada naţională de chimie a însemnat o premieră pentru liceu. „Din istoria Liceului „Mircea Eliade”, adică din 2008 încoace, aceasta este prima calificare la olimpiada naţională de chimie. Ioan Stroia a obţinut menţiune specială pentru rezultatul foarte bun de la acest concurs. Elevul a venit la noi de la şcoala gimnazială din satul Lădăuţi. Concursul a avut o probă teoretică, dar şi practică. Noi nu avem un laborator performant aici în şcoală, ca să ne pregătim aşa cum trebuie pentru cea de-a doua probă, drept pentru care a obţinut un punctaj mai mic. Eu sunt foarte mulţumită de rezultatul lui. A muncit foarte mult şi are o tenacitate ieşită din comun. Se vede că munceşte cu bucurie. Este foarte hotărât ca anul viitor să participe din nou şi pregătirea deja a început”, ne-a declarat profesoara de chimie Doina Pătrunjel.

Centrul de excelenţă ar putea schimba situaţia şi mai mult

Directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Maria Badiu, ne-a declarat că situaţia ar putea fi şi mai bună de atât: „Mie mi se pare că avem prea puţin. Se poate şi mai mult. Dacă Centrul de excelenţă, propus de Inspectorat şi la noi în şcoală, ar funcţiona, atunci lucrurile ar arăta şi mai bine. Ideea centrului este una bună, însă este păcat că a rămas doar la stadiul de proiect”, ne-a spus Maria Badiu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.