ACTUALITATE 16 februarie 2017

Ofertă culturală vastă la Centrul de Cultură Arcuş în luna februarie

de Iulia Drăghici - Taraș | 596 vizualizări

A doua jumătate a lunii februarie se anunţă a fi una presărată cu evenimente culturale de calitate la Centrul de Cultură Arcuş (CCA) din Sfântu Gheorghe (Casa Bastion, str. Oltului 6).

Concert de cameră, pian şi violoncel

Duminică, 19 februarie, de la ora 17:00, pianista Ioana Maria Lupașcu și violoncelistul Octavian Alin Lup vor susţine un concert de cameră. În program se regăsesc Beethoven - Variațiuni pentru cello și pian; Schumann - Fantasiestucke pentru cello și pian; Rachmaninov - Moment muzical pentru pian solo, no. 4 și 5; Rachmaninov – Vocalise; Ceaikovski - Valse sentimentale; Saint Saens - Le cygne; Bacos - Fantasy on Lie ciocârlie, pian solo; Piazzolla - Ave Maria, pian solo; Piazzolla - Oblivion și Libertango pentru cello și pian.

Intrarea se face pe bază de bilet, în valoare de 10 lei, care se poate procura anticipat de la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9:00 – 15:00. Informații suplimentare la telefon: 0267 373 652.

Muzică instrumentală

Formaţia de muzică instrumentală „InFusion Trio” va concerta la CCA miercuri, 22 februarie, de la ora 19:00. Biletul la eveniment costă 10 lei.

Trupa, formată din Izsák Farkas, vioară electrică, Mihály Simkó-Várnagy, violoncel electric, chitară, Nándor Weisz, percuţie electronică, participă la un turneu în România şi Sfântu Gheorghe este ultima staţie.

Expoziţie de pictură

Următoarea zi, în 23 februarie, Laurențiu Midvichi va susţine vernisajul expoziţiei sale de pictură, începând de la ora 17:00. Pictorul s-a născut în anul 1979 la Tulcea. În 2002 a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Artă, Bucureşti, la secţia Artă Murală, clasa Profesor Viorel Grimalschi. Din anul 2003, acesta este membru al Uniunii Artiştilor Plastici. A avut 15 expoziții personale și nenumărate expoziții de grup în țară și în străinătate. Lucrări în colecții particulare din: România, Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Canada, Spania.

Balul şcolii de dansuri Blue Moon

Seria de evenimente culturale de la Sfântu Gheorghe este marcată cu Balul Şcolii de dansuri Blue Moon, organizat în 25 februarie, de la ora 20:00. Accesul se face pe bază de invitaţie, iar pentru participare şi informații se pot apela numerele 0740 254 545 sau 0745 069 121.

Dansurile sunt prezentate de membrii școlii de dansuri „Blue Moon”, coordonator Enikő Imreh-Marton. Fragmente din opere: Enikő Sebestyén Lázár – soprană, Sándor József Ambrus – pian, Monica Opra – vocal, HarMony – muzică instrumentală.

„În această seară se dansează cadrilul, dansuri vechi de secole, dar și cele clasice îndrăgite: vals englezesc, polca, vals vienez și tango”, transmite Centrul de Cultură Arcuş.

Expoziţie de artă plastică

Artista Pálma Baász din Sfântu Gheorghe îşi va expune lucrările duminică, 26 februarie, de la ora 12:30, în sala de expoziţii de la CCA.

Pálma Baász-Szigeti a terminat Liceul de Arte la Târgu Mureș, iar din anul 1978 trăiește în Sfântu Gheorghe, este freelancer. Încă din anii ’70 era participantă la viața artistică a orașului Târgu Mureș, fiind şi membru fondator al grupării artiștilor din acest oraș „MA-MÜ”. A avut expoziții personale și de grup în numeroase localități din România: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Bacău, Brașov, Arcuș, Bicfalău etc., dar și în alte țări, ca: Ungaria (Budapesta, Eger, Kecskemét, Szentendre), Austria (Viena, Linz) sau Olanda (Arnheim, Amsterdam).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.