ACTUALITATE 10 septembrie 2010

O toamnă a romilor...

de Ana Sidon | 112 vizualizări
Reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) se vor deplasa începând de luni în teritoriu pentru a discuta cu liderii romilor, a identifica problemele cu care se confruntă comunitățile de aici și dacă sunt unii expulzați din Franța sau care au fost supuși traficului de persoane. Scopul este ca ulterior să fie identificate soluții de înrădăcinare a acestor romi și cum pot fi integrați toți romii în

Reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) se vor deplasa începând de luni în teritoriu pentru a discuta cu liderii romilor, a identifica problemele cu care se confruntă comunitățile de aici și dacă sunt unii expulzați din Franța sau care au fost supuși traficului de persoane. Scopul este ca ulterior să fie identificate soluții de înrădăcinare a acestor romi și cum pot fi integrați toți romii în general.

Data limită pentru propunerea unor teme de proiecte este 20 septembrie, iar printre comunitățile care urmează a fi vizitate se numără și Belin Vale, Valea Crișului, Ghelința sau Vâlcele, zone unde romii sunt mai numeroși.

De asemenea, directorul AJOFM, Kelemen Tibor, a afirmat că va înainta către Prefectură o adresă prin care solicită informații privind existența unei baze de date cu cei supuși traficului de ființe umane, precum și cu cei expulzați, dacă există o asemenea listă.

„Va urma o toamnă a romilor. Nu știm câți vin din Franța, iar în ceea ce privește traficul cu ființe umane, am avut asemenea cazuri, anul trecut la Valea Crișului erau cam 15 persoane”, a afirmat Kelemen Tibor.

În ceea ce privește aceste categorii, directorul AJOFM spune că sarcina instituției este de a prezenta proiecte până în data de 20 septembrie, prin care să fie atrase fonduri destinate romilor, respectiv pentru recalificarea, formarea lor profesională și reintegrarea lor alături de ceilalți.

Sursa foto: libertatea.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
''panoramix'', 11 septembrie 2010
Dupa cate cunosc eu in mun.SF.GHEORGHE" nu vom avea tigani repatriati din Franta !Asa ca domnul director AJOFM, Kelemen Tibor,bate campii sau urmareste atragerea unor fonduri pentru o problema care nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.